Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε την Πέμπτη στην υποχώρηση του καύσωνα και στα αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Μιλώντας στο Mega, σχολίασε την υποχώρηση του καύσωνα και τα προβλήματα που ενδεχομένως δημιουργήσει στον οργανισμό η απότομη διαφορά θερμοκρασίας.

"Όλες αυτές οι μέρες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και εμείς αυτές τις θερμοκρασίες δε τις έχουμε συνηθίσει. Είχε πολύ μεγάλη διάρκεια ο καύσωνας. Είχαμε αρκετά περιστατικά και στο νοσοκομείο και μάλιστα μας έκανε εντύπωση γιατί πιστεύαμε ότι οι περισσότεροι είχαν φύγει διακοπές, αλλά ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Δυστυχώς, τα πράγματα ήταν δύσκολα, και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και αυτοί που αναγκάστηκαν να κυκλοφορήσουν και να πάνε στη δουλειά τους, είχαν προβλήματα, γιατί δεν μπορείς να ανεχτείς αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες", ανέφερε αρχικά.

"Είχαμε δώσει οδηγίες και συνεχίζουμε ακόμα να δίνουμε, για παράδειγμα αυτοί που κάνουν θεραπείες με φάρμακα, θα έπρεπε να επικοινωνούν συνέχεια με τον γιατρό τους για τις αλλαγές των δόσεων. Θα πρέπει να προσέχουμε τα μικρά παιδιά να μην είναι στις παραλίες στο ωράριο 12.00 - 18.00 γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο ωράριο. Από εδώ και πέρα με την μείωση των θερμοκρασιών να είναι καλύτερα τα πράγματα. Παλαιότερα η διάρκεια του καύσωνα, ήταν 2 - 3 μέρες. Σήμερα, είναι βελτιωμένη η κατάσταση", συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

Για την αναγκαιότητα της πρόληψης υπογράμμισε πως, "οι φωτιές επιδείνωσαν την ατμόσφαιρα και τα σωματίδια, ειδικά για τους ανθρώπου που έχουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, είναι ό,τι χειρότερο. Όποιος έχει έρθει σε επαφή με τη φωτιά έχει επιδεινωθεί η κατάστασή του. Είχαμε πολλές εισαγωγές. Από εδώ και πέρα χρειάζονται μέτρα πρόληψης. Η πρόληψη είναι ό,τι καλύτερο για όλους μας".

Πηγές:
Mega

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μυϊκή αδυναμία: Ποιες είναι οι συνέπειες
Νέα θανατηφόρα ασθένεια εξαπλώνεται στην Ιαπωνία
Πώς θα διατηρώ τα επίπεδα ενέργειάς μου υψηλά