Αυξάνονται τα θύματα από τις καταστροφικές πυρκαγιές, με έναν απανθρακωμένο άνδρα στη Μαγνησία, δύο ακόμη νεκρούς χθες στη Μαγνησία και δύο νεκρούς πιλότους στην Κάρυστο.

Την ίδια ώρα, ένας 67χρονος από τη Τιθωρέα Φωκίδας με σοβαρά εγκαύματα διακομίστηκε χθες στο νοσοκομείο της Λαμίας, διασωληνώθηκε και λίγο μετά τις 11 το βράδυ μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του "Γ. Γεννηματάς" της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, το Κέντρο Υγείας στο Βελεστίνο κινδύνεψε χθες από τις φλόγες, καθώς η φωτιά σταμάτησε σε απόσταση μόλις 15 μέτρων.

Πυροσβέστες και προσωπικό έδωσαν μάχη και το έσωσαν. Κινητοποιήθηκε όλο το προσωπικό και ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) είχε έτοιμο σχέδιο εκκένωσης και μεταφοράς του στη πόλη.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, οι τραυματίες από τις φωτιές, πλην του διασωληνωμένου, είναι ευτυχώς ελαφρά και είναι πυροσβέστες.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύεται ένας εθελοντής πυροσβέστης, με ελαφρύ ορθοπεδικό πρόβλημα.

Στη Κέρκυρα νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους ο διοικητής της Πυροσβεστικής της περιφέρειας, ενώ ένας πυροσβέστης διεκομίσθη σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων για προληπτικούς λόγους.

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται ένας άνδρας με αναπνευστικά προβλήματα, εκτός κινδύνου.

Στο Κεντρο υγείας Αρχαγγέλου Ρόδου, στο Κέντρο Υγείας Καρύστου, στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και στα νοσοκομεία που προαναφέρθηκαν, προσφέρθηκαν πρώτες βοήθειες σε πυροσβέστες και πολίτες με ελαφρά τραύματα.  

Το υγειονομικό προσωπικό σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν εστίες βρίσκεται σε επιφυλακή όπως και οι διοικήσεις των υγειονομικών μονάδων. "Οι υγειονομικοί, για άλλη μια φορά, κάνουμε το χρέος μας, η Πολιτεία απέναντι μας όχι", τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δοκιμάζεται νέα θεραπεία που θα επιταχύνει την επούλωση των διαβητικών ελκών
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη
Ραδιοφάρμακο κατά του καρκίνου του πνεύμονα