Την μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας ζητά για ακόμη μία φορά η ΕΣΑμεΑ, με επιστολή της στην υπουργό Κοινωνικής Συνοχής κ. Ζαχαράκη.

Είναι γνωστό, ειδικά με τις τόσες αποκαλύψεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα για όσα συμβαίνουν σε κλειστές δομές της χώρας, τα προβλήματα υποστελέχωσης των Κέντρων είναι πολύ σοβαρά. Αναμένεται δυστυχώς να επιδεινωθούν εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του έκτακτου και επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σε αυτά.

Η τελευταία παράταση των συμβάσεων έκτακτου προσωπικού, που δόθηκε έως και τις 30.09.2023, δεν είναι επαρκής για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων και η διακοπή της θητείας του έκτακτου προσωπικού, θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποστελέχωση των συγκεκριμένων δομών. 

Ως εκ τούτου η ΕΣΑμεΑ ζητά από την υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη μονιμοποίηση του προσωπικού που εργάζεται σε προνοιακούς φορείς ώστε να συνεχίσουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας να παρέχουν με ασφάλεια και επάρκεια τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες τους στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που περιθάλπονται σε αυτά, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσφορά τους είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δομών των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

Το ελάχιστο που μπορεί να συμβεί είναι να δοθεί ετήσια παράταση έως 30.09.2024 στις συμβάσεις έκτακτου προσωπικού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]
Πώς θα αυξήσω την πρόσληψη φυτικών ινών χωρίς να φουσκώνω