Ο καλύτερος τρόπος για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των σουτιέν σας είναι να μάθετε πώς να τα φροντίζετε, πράγμα που συμπεριλαμβάνει και την καθαριότητα.

Πόσο συχνά, λοιπόν, πρέπει να πλένετε τα σουτιέν σας; Εξίσου συχνά με τα υπόλοιπα εσώρουχα;

Το πόσο συχνά χρειάζεται να πλένετε ένα σουτιέν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο ένας είναι πόσο συχνά το φοράτε. Το πλύσιμο μία φορά την εβδομάδα θεωρείται το ελάχιστο για να αποφύγετε την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Ιδανικότερα, θα πρέπει να πλένετε το σουτιέν σας κάθε 2-3 χρήσεις - εκτός και αν γυμνάζεστε καθημερινά ή κάνετε γενικότερα έντονη σωματική δραστηριότητα.

Ένας άλλος παράγοντας που παίζει μεγάλο ρόλο είναι το πόσο ιδρώνετε. Οποιοδήποτε σουτιέν που έχετε ιδρώσει έντονα ή ασκηθήκατε φορώντας το - ειδικά τα αθλητικά σουτιέν - πρέπει να πλένεται μετά από κάθε χρήση. Τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού, η συχνότητα του πλυσίματος επίσης είναι λογικό να αυξάνεται.

Τι θα συμβεί αν δεν πλένετε αρκετά το σουτιέν σας;

Μερικές φορές η μυρωδιά δεν αρκεί για να καταλάβετε αν ένα σουτιέν είναι βρώμικο. Το να αφήνετε ένα σουτιέν άπλυτο για πολύ καιρό βοηθά τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν στον συσσωρευμένο ιδρώτα και σμήγμα. Όλα αυτά μπορεί να είναι πηγή ερεθισμού και μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα ή εξάρσεις ακμής. Αν συμβεί αυτό, σταματήστε να φοράτε σουτιέν για λίγες ημέρες και προτιμήστε ένα πιο χαλαρό bralette.

Τα περισσότερα σουτιέν γράφουν πάνω ότι ιδανικά πρέπει να πλένονται στο χέρι. Ιδανικά, αλλά κάτι τέτοιο σπάνια είναι ρεαλιστικό. Αν πάτε να πλύνετε τα σουτιέν σας στο χέρι, ένα ήπιο καθαριστικό σε κρύο νερό θα είναι αρκετό. Το πλυντήριο ρούχων δεν πρόκειται να χαλάσει πάντως το σουτιέν σας, αν προσέξετε ορισμένα πράγματα. Κουμπώστε τον γάντζο του σουτιέν και βάλτε το σε ένα προστατευτικό δίχτυ. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό και απαλό απορρυπαντικό, σε ρυθμίσεις για ευαίσθητα ρούχα. Προσπαθήστε να μην υπάρχουν άλλα σκληρά ρούχα στο πλυντήριο, πλύντε το σουτιέν σας μαζί με t-shirt και εσώρουχα. Ποτέ μην βάζετε τα σουτιέν σας στο στεγνωτήριο.

Ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσετε το σουτιέν σας να διαρκέσει περισσότερο είναι να κάνετε τακτικές εναλλαγές. Μην φοράτε το ίδιο σουτιέν δύο συνεχόμενες φορές, ώστε να μειώσετε τη φθορά του. Επειδή τα περισσότερα σουτιέν είναι κατασκευασμένα με ίνες spandex, ο χρόνος που θα περάσει ανάμεσα στις χρήσεις, τούς επιτρέπει να επιστρέφουν στη φυσική τους μορφή. Ιδανικά, θα ήταν καλύτερα να έχετε πέντε με επτά σουτιέν που σας κάνουν να νιώθετε άνετα και που θα μπορείτε να τα φοράτε μέσα στην εβδομάδα. Ακόμα καλύτερα, αυτά τα σουτιέν είναι καλό να έχουν διαφορετικές χρήσεις - για παράδειγμα, ένα να είναι αθλητικό, ένα στράπλες, ώστε να έχετε αρκετές επιλογές και ενδυματολογικά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου
Ο θυμός αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας [μελέτη]