Στους 3 έφθασαν οι θάνατοι λόγω λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου, από την αρχή της περιόδου μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ. Επρόκειτο για ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας
άνω των 78 ετών.

Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε ένας ακόμη θάνατος. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 10 και έφθασε στα 21 έναντι 11 της προηγούμενης εβδομάδας. Τα είκοσι κρούσματα έχουν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και ένα δεν έχει.

Τα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας προέρχονται από την Περιφερειακή ενότητα Καβάλας, Καρδίτσας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας και Σερρών.

O συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύοντια είναι 6, ενώ 12 έλαβαν εξιτήριο.

Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας).

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.
Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται αναγκαία αφενός η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας και αφετέρου η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών.

Ε.Ψ

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά