Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 21.40 η εκκένωση του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, την οποία είχε προαναγγείλει ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός στην τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Η μεταφορά των ασθενών, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, γίνεται με ασθενοφόρα που έχει διαθέσει το υπουργείο Υγείας και με την συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή για αυτό το σκοπό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρτοποιός στην ενημέρωση ανέφερε: "Λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς και με στόχο την προάσπιση της υγείας των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, αυτή τη στιγμή, παρόλο που έχει προκύψει τέτοια ανάγκη, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες, έτσι ώστε - εφόσον κριθεί απαραίτητο - να εκκενωθεί με ασφάλεια το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης".

Τελικά, η εκκένωση ξεκίνησε λίγο αργότερα, καθώς η φωτιά είναι κοντά στην πόλη, αλλά κυρίως υπάρχουν πυκνοί καπνοί που δημιουργούν έντονα προβλήματα, για αυτό άλλωστε εκδόθηκαν δυο μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά πόρτες και παράθυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κάθε ειδικότητας (διοίκηση, ΕΚΑΒ, υγειονομικές αρχές) προσέτρεξαν στο νοσοκομείο και συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για τη γρήγορη εκκένωσή του.

Ασθενείς που η κατάσταση τους είναι ελεγχόμενη πήραν εξιτήριο και έφυγαν ήδη με πούλμαν. Κατακεκλιμένοι ασθενείς που χρήζουν παρακολούθησης κατευθύνονται προς το λιμάνι για να διανυκτερεύσουν σε πλοίο υπό ιατρική παρακολούθηση.

Το δυσκολότερο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι οι διακομιδές ασθενών σε βαριά κατάσταση σε άλλα νοσοκομεία. Δεν είναι εύκολο να διακομισθούν 10 διασωληνωμένοι ασθενείς με τα ειδικά ασθενοφόρα μονάδες του ΕΚΑΒ. Τα νοσηλευόμενα παιδάκια πήραν εξιτήριο εκτός από ένα που θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης.

Δημ.Κ.

Πηγές:
ΠΟΕΔΗΝ, Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Δικαιώματα στην Πράξη": Καινοτόμο πρόγραμμα για την καθολική πρόσβαση στην Υγεία
Αποτρίχωση: Ποιες γυναίκες ωφελούνται περισσότερο
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση τραυματιών και νεκρών από τροχαία ατυχήματα τον Φεβρουάριο [πίνακας]