Με την απονομή των βραβείων στις startups που διακρίθηκαν στην τελική φάση ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Start4Health, το οποίο διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Kέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Το Start4Health αποτελεί μια πρωτοβουλία του CDI, η οποία εξελίσσεται σε θεσμό για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, καθώς δίνει την ευκαιρία σε ελληνικές startups να παρουσιάσουν ψηφιακές καινοτόμες λύσεις  που επικεντρώνονται στην Υγεία και στους Ασθενείς.

Άλλωστε στόχος του CDI μέσω του προγράμματος Start4Health είναι να αναζητήσει προϊόντα και υπηρεσίες νέας τεχνολογίας που μπορούν να βελτιώσουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, να ενισχύσουν και να εξατομικεύσουν τη θεραπευτική διαδικασία, να παρέχουν έξυπνη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για εξ αποστάσεως παρακολούθηση και υποστήριξη, να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της διάγνωσης και να αυξήσουν τη συμμετοχή των ασθενών, τις γνώσεις και την ευαισθητοποίησή τους για την Υγεία.

Το πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 25.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ADVANTIS MEDICAL IMAGING ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, για την πρότασή της που αφορά σε ένα εξελιγμένο, διαδικτυακό και αυτοματοποιημένο λογισμικό επεξεργασίας και απεικόνισης μαγνητικών τομογραφιών εγκεφάλου και προστάτη με την ονομασία Advantis Platform.

Η EUCLIA ΙΚΕ έλαβε το δεύτερο βραβείο, συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ,  για την πρότασή της που αφορά την έξυπνη ανακάλυψη φαρμάκων και χημικών ουσιών.

Ο πρώτος και ο δεύτερος νικητής επιλέχθηκαν μεταξύ των πέντε «φιναλίστ» του προγράμματος στην τελική φάση, την «Final Pitch Day», όπου παρουσίασαν τις προτάσεις τους σε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας και των Επιχειρήσεων, εντός και εκτός της Pfizer. Είχε προηγηθεί η φάση του Επιταχυντή (Accelerator), ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων όπου οι πέντε «φιναλίστ» εργάστηκαν στην περαιτέρω ανάπτυξη των προτάσεων τους με την υποστήριξη μεντόρων από τον παγκόσμιο και τοπικό οργανισμό της Pfizer και coaches από το οικοσύστημα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων.

Ο Πάρις Ζιώγκας, Co-founder και CEO της ADVANTIS MEDICAL IMAGING ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, δήλωσε: «Η ανάγκη για πιο σύγχρονα, αξιόπιστα και προσβάσιμα διαγνωστικά εργαλεία στο πεδίο της απεικονιστικής ιατρικής είναι πιο άμεση από ποτέ. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ένας οργανισμός όπως η Pfizer επιβεβαιώνει την εν λόγω ανάγκη και μας τιμά με το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό Start4Health, αναγνωρίζοντας τα αποτελέσματα της πολυετούς ερευνητικής εργασίας των μελών της εταιρείας μας. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τα στελέχη της Pfizer και την ομάδα των μεντόρων του Start4Health για την άψογη οργάνωση του εν λόγω προγράμματος και τη συνολικότερη συμβολή τους στην ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στο ευρύτερο πεδίο της υγείας στην Ελλάδα».

Αντίστοιχα, o Παντελής Καρατζάς, Co-founder και CEO της EUCLIA ΙΚΕ δήλωσε ότι «Το πρόγραμμα Start4Health και ο accelerator που το συνόδευσε μας έδωσε την δυνατότητα να αλληλεπιδράσουμε με κορυφαίους επιστήμονες και ομάδες στον κόσμο για τα προϊόντα και τις προοπτικές της Euclia. Το βραβείο από μια πρωτοπόρα εταιρεία όπως η Pfizer μας δίνει την επιβεβαίωση αλλά και την ώθηση να συνεχίσουμε την ανάπτυξη και την εφαρμογή των  καινοτόμων εργαλείων μας για την ανακάλυψη νέων μορίων με θεραπευτικές ιδιότητες».

Στη Φωτογραφία, από αριστερά προς τα δεξιά: Θωμάς Καρεκλάς (Pfizer CDI), Στέλιος Ανδρεάδης (Pfizer CDI) Δώρα Καραμανίδου (Pfizer CDI), Nico Gariboldi (Pfizer CDI), Zωή Γιαβρή (ADVANTIS MEDICAL IMAGING ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ), Πάρις Ζιώγκας (ADVANTIS MEDICAL IMAGING ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ), Θάνος Σταυρόπουλος (Pfizer CDI).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού βρίσκονται οι πιο θεριακλήδες στον κόσμο
Άδ. Γεωργιάδης: Συμφωνία με γιατρούς τριών πόλεων - Τι ανακοίνωσε στη Βουλή
Κακές τροφές για το μέγεθος της κοιλιάς των αντρών