Η υπουργός Εσωτερικών μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τις επερχόμενες προσλήψεις αλλά και την αξιολόγηση στο Δημόσιο, ωστόσο ξεκίνησε από τις πυρκαγιές που, όπως είπε, προκαλούν δέος και ενδεικτικά αναφέρθηκε στις 400 πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες έξι μέρες. «Έχουμε ήδη αυξήσει σημαντικά τις προσλήψεις στην Πυροσβεστική, από περίπου 14.000 σε πάνω από 16.000 και είναι κατά 46% περισσότερα τα εναέρια μέσα και 96% περισσότεροι οι εθελοντές», είπε η Νίκη Κεραμέως.

«Η προσπάθεια αυτή του συντονισμού πλέον γίνεται σε επίπεδο με επικεφαλής την Πολιτική Προστασία με όλους όσοι συμβάλλουν, την Ελληνική Αστυνομία, τους δήμους, τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όλοι αυτοί μαζί, οι πυροσβέστες μας, οι εθελοντές, όλοι, όλοι μαζί συνεργάζονται. Αυτό που σας φαίνεται αυτονόητο δεν ήταν πριν από μερικά χρόνια. Έχουμε δρόμο, προφανώς υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Γι' αυτό διαρκώς θα προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία αυτή και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Στην πρόληψη επενδύουμε μέσω δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών. Στον Έβρο έχουν δοθεί πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ για αντιπυρικές ζώνες. Το 112, στην πρόληψη, είναι σωτήριο εργαλείο, Επενδύουμε και στα μέτρα κατάσβεσης με περισσότερους πυροσβέστες, με περισσότερα εναέρια μέσα.

Ήδη αυξήθηκαν σημαντικά οι προσλήψεις στην Πυροσβεστική, από περίπου 14.000 σε πάνω από 16.000 και προφανώς θα την ενισχύσουμε περαιτέρω ενώ ήδη είμαστε πάνω από το υπερδιπλάσιο του μέσου όρου της Ευρώπης», είπε η κα Κεραμέως.

Δημόσιο: Η Υγεία «έχει τη μερίδα του λέοντος» 

Στο Υπουργικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου γίνεται μια συζήτηση επί του προγραμματισμού προσλήψεων για την επόμενη χρονιά στο Δημόσιο, επιβεβαίωσε η υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε:

«Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, το τελικό πλάνο για τις 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. Από πού προκύπτει ο αριθμός; Έχουμε έναν πολύ αυστηρό κανόνα στο δημόσιο. Μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση. Κρατάμε, αν θέλετε, σφιχτό το σώμα του δημόσιου τομέα, αλλά ταυτόχρονα εισάγουμε διαρκώς κίνητρα για να βελτιώσουμε την απόδοση, την παραγωγικότητα του δημοσίου. Θέλουμε ένα δημόσιο το οποίο θα είναι πιο αξιοκρατικό, πιο αποτελεσματικό, πιο λειτουργικό».

«Η Υγεία έχει τη μερίδα του λέοντος. Θα είμαστε απολύτως συνεπείς στην προτεραιότητα που δίνουμε στην Υγεία, με βάση τις ανάγκες που έχει η χώρα μας. Είμαστε στη διαδικασία που καταγράφουμε τις ανάγκες που έχουν οι φορείς σε όλη τη χώρα, σε όλα τα υπουργεία, σε όλους τους τομείς. Αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, έρευνας, μελέτης, προκειμένου να παρουσιάσουμε σε περίπου ένα μήνα από σήμερα το τελικό πλάνο για τις 16.000 προσλήψεις», τόνισε η ίδια.

«Στόχοι για τους δημόσιους υπαλλήλους» - Μπόνους παραγωγικότητας

«Το σύστημα αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων γίνεται με συγκεκριμένες παραμέτρους που συνδέονται πλέον και με το μπόνους παραγωγικότητας, το οποίο είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος. Όσο πιο αποτελεσματικός είναι ένας δημόσιος υπάλληλος τόσο καλύτερα αμείβεται», είπε.

Στη συνέχεια η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην αποτίμηση των υπηρεσιών του Δημοσίου από τους ίδιους τους πολίτες: «Για παράδειγμα πηγαίνω σε ένα ΚΕΠ, εξυπηρετούμαι και εν συνεχεία καλούμαι να απαντήσω με sms εάν η εξυπηρέτηση ήταν αποτελεσματική», είπε.

«Ο στόχος είναι πάντοτε πώς θα κάνουμε το δημόσιο καλύτερο, πώς το δημόσιο θα γίνει πιο λειτουργικό, πιο αποτελεσματικό στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο