Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη αναφέρθηκε την Πέμπτη στο τραγικό συμβάν στην Τήνο, με τον πνιγμό ενός 3χρονου παιδιού από ρώγες σταφύλι.

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως "έχει βγει δελτίο Τύπου από την αρμόδια υπηρεσία, την 2η Υγειονομική Περιφέρεια για το τί ακριβώς συνέβη σε αυτό το τραγικό συμβάν. Δεν υπάρχουν λόγια όταν χάνεται ένα τρίχρονο παιδί. Με βάση τα γεγονότα προκύπτει ότι το παιδί όταν είχε φθάσει στο Κέντρο Υγείας ήταν ήδη αργά. Το παιδί έφθασε στο Κέντρο Υγείας σε πολύ άσχημη κατάσταση. Επιχειρήθηκε να διασωληνωθεί, ήταν εκεί η παιδίατρος και η διευθύντρια του Κέντρο Υγείας που είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη".

Και πρόσθεσε: "Το Κέντρο Υγείας της Τήνου έχει 42 άτομα μόνιμο προσωπικό και είναι από τα πιο καλά στελεχωμένα κέντρα υγείας της χώρας. Δεν προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία και γεγονότα κάτι που να δείχνει ότι αν υπήρχε περισσότερη εμπειρία ή αν υπήρχε κάτι άλλο θα μπορούσε να είχε σωθεί το παιδί και γι’ αυτό είναι τραγωδία".

Το χρονικό του συμβάντος

Το 3,5 ετών αγοράκι στην Τήνο έτρωγε σταφύλια δίπλα στη νταντά που είχε αναλάβει να το προσέχει όσο οι γονείς του βρίσκονταν στην εργασία τους. Ξαφνικά το παιδί άρχισε να πνίγεται. H κοπέλα κάλεσε έντρομη πρώτα τον πατέρα που ήταν στο μαγαζί του κάτω από το σπίτι.

Με το παιδί να έχει χάσει το σφυγμό του, ο χρόνος μετρά αντίστροφα και ο πατέρας το μεταφέρει στο Αστυνομικό Τμήμα που είναι απέναντι από το σπίτι.

Εκπαιδευμένοι αστυνομικοί στις πρώτες βοήθειες βγάζουν  δύο ρώγες σταφύλι από το στόμα του. Όμως το παιδί δεν επανέρχεται. Με περιπολικό το μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας της Τήνου.

Ο πατέρας του παιδιού υποστήριξε ότι θα υπήρχε ελπίδα για το αγγελούδι του αν δεν ήταν υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Πηγές:
Mega

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε