Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πιστός στο ανθρωπιστικό του καθήκον και έχοντας γίνει ο τελικός αποδέκτης της συγκινητικής ανταπόκρισης του κόσμου για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της χώρας, προσέφερε δωρεά τέσσερα (4) οχήματα αντιμετώπισης πυρκαγιών, συνολικής αξίας 600.000 ευρώ, στους Δήμους Νέας Μάκρης - Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου και Μεγαρέων.

Πρόκειται για τρία (3) ολοκαίνουρια υδροφόρα οχήματα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών,  με ενισχυμένες αντλίες πυροσβεστικού τύπου (20 τόνων νερού) και δυνατότητα εκτόξευσης νερού άνω των 30 μέτρων απόσταση, τα οποία παραχωρήθηκαν στους Δήμου Νέας Μάκρης –Μαραθώνα, Ραφήνας –Πικερμίου και Μεγαρέων, καθώς και ένα (1) μεγάλων δυνατοτήτων γερανοφόρο κοπτικό όχημα με ειδική αρπάγη (Δήμος Ραφίνας-Πικερμίου).

Τα συγκεκριμένα οχήματα, μάρκας «FORD», είναι τελευταίου τύπου και θεωρούνται από τα πλέον σύγχρονα και ικανά να ανταποκριθούν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο σε έκτακτες ανάγκες που ενδεχομένως προκύψουν στο μέλλον. Οι εν λόγω δωρεές προέρχονται από την τεράστια και συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου σε παλαιότερη έκκληση του Ε.Ε.Σ. για ενίσχυση περιοχών και κατοίκων που υπέστησαν εκτεταμένες καταστροφές από πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ε.Ε.Σ. έχει απευθύνει έκκληση για συγκέντρωση χρήματων προς ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών που επλήγησαν από τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια