Όλοι μας έχουμε ξυπνήσει ένα πρωί με το πρόσωπο ή τα μάτια μας πρησμένα. Η αφυδάτωση παίζει συνήθως ρόλο σε αυτό, όπως και ο κακός ύπνος. Ας δούμε μερικούς πρακτικούς τρόπους να αντιμετωπίσουμε αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο - άμεσα αλλά και προληπτικά.

Κρύες κομπρέσες

Βρέξτε ένα καθαρό πανί με κρύο νερό, στύψτε το και πιέστε απαλά πάνω από τα μάτια σας για λίγα λεπτά. Κάντε το ενώ κάθεστε, όχι ξαπλωμένοι. Βάλτε το πανί στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για επιπλέον κρύο.

Κρέμα για αιμορροΐδες

Δεν χρειάζεται συνταγή και μπορεί να συσφίξει το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε το σαν ενυδατική κρέμα, προσέχοντας πολύ να μην μπει στα μάτια σας.

Πίνετε περισσότερο νερό

Όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, τα κύτταρα και οι ιστοί του σώματος απορροφούν νερό και το συγκρατούν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο. Όταν πίνετε αρκετό νερό, τα κύτταρα απελευθερώνουν το αποθηκευμένο νερό και επιτρέπουν στο πρήξιμο να υποχωρήσει.

Κομπρέσες με τσάι

Μουλιάστε φακελάκια τσαγιού σε ζεστό νερό, αφήστε τα να κρυώσουν και απλώστε τα πάνω από τα μάτια σας. Η καφεΐνη του τσαγιού είναι αυτή που βοηθά στη στένωση των αιμοφόρων αγγείων για τη μείωση του πρηξίματος, οπότε χρησιμοποιήστε καλύτερα μαύρο τσάι και όχι χαμομήλι. Ή δοκιμάστε κρύες φέτες αγγουριού, που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Περιορίστε το αλάτι

Αν τρώτε γενικά αρκετό αλάτι, είναι πιο πιθανό το σώμα σας να κατακρατεί νερό, κάτι που θα οδηγήσει σε πρήξιμο. Προσπαθήστε να ελαττώσετε το πρόσθετο αλάτι στην διατροφή σας, καθώς και να είστε πιο προσεκτικοί με τα συσκευασμένα τρόφιμα που αγοράζετε. Μπορεί να περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Περιορίστε το αλκοόλ

Όλοι έχουμε δει τα αποτελέσματα αρκετού αλκοόλ στο πρόσωπό μας το επόμενο πρωί. Το αλκοόλ είναι διουρητικό και μας αφυδατώνει. Πιείτε πολύ νερό και προσπαθήστε να μην το παρακάνετε όταν πίνετε αλκοόλ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σταμάτησε η αιμορραγία, δηλώνει ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού
ECDC: 12,95% η θετικότητα στα τεστ γρίπης στην Ελλάδα - Η τρίτη υψηλότερη στην Ευρώπη
Γ. Καπετανάκης στην ημερίδα του iatronet.gr: Tο ''Οίκοθεν'' ανοίγει ένα νέο δρόμο για την ογκολογική φροντίδα