Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, ορισμένα εκ των οποίων αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας Daniel

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, στα νοσοκομεία δεν έχουν μεταφερθεί νεκροί, πέραν των δηλωμένων, ενώ η κατάσταση έχει αναλυτικά ως εξής:

Νοσοκομείο Βόλου: Λειτουργεί με προβλήματα στην υδροδότηση. Το νοσοκομείο διαθέτει δεξαμενή που φροντίζουν συνεχώς να γεμίζει νερό με υδροφόρες. Πρόβλημα υπάρχει με το πόσιμο νερό. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη προμήθειας εμφιαλωμένου νερού, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι. Γίνονται τα απολύτως αναγκαίαχειρουργεία. Νοσηλεύονται πλημμυροπαθείς με ελεγχόμενα προβλήματα υγείας σε ειδική πτέρυγα που είναι ανακαινισμένη. Φιλοξενούνται αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς και ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπείες, των οποίων δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στα σπίτια τους ή έχουν καταστραφεί.

Νοσοκομείο Καρδίτσας: Γίνεται πρώτα η διαλογή των διασωθέντων στο γήπεδο - όπου προσγειώνονται τα ελικόπτερα - από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Για τον σκοπό αυτό, μεταφέρθηκαν υγεινομικοί από Λάρισα με ελικόπτερο. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας (περί τους 50). Ανοιξαν την Σχολή και την Ψυχιατρική κλινική για να χωρέσουν οι ασθενείς.

Νοσοκομείο Τρικάλων: Μεταφέρθηκαν 8 ασθενείς με κορονωιο από ιδιωτική μονάδα αποκατάστασης, που πλημμύρισε. Δεν υπάρχει προσωπικό και φάρμακα, ενώ αναμένονται και άλλοι 4 ασθενείς. 

Πανεπιστημιακό Λάρισας: Νοσηλεύονται πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας. Διαθέτει ελικοδρόμιο και αυτό είναι σημαντικό για τη περίσταση. Φιλοξενούνται αρκετοί διασωθέντες πλημμυροπαθείς που δεν έχουν που να μείνουν.

Το Κέντρο Υγείας Παλαμά έχει δύο μέτρα νερό. Στο Γυμναστήριο της πόλης υπάρχει γιατρός και νοσηλευτής χωρίς φυσικά μηχανήματα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Στο Κέντρο Υγείας Φαρμαδόνας φιλοξενούνται δυο ασθενείς με χρόνια προβλήματα. Με όχημα της πυροσβεστικής μεταφέρθηκε επι πλέον ιατρικός εξοπλισμός για κάλυψη τυχόν αναγκών.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σε αναζήτηση εφαρμοστικών στρατηγικών για τη χρηματοδότηση του καρκίνου
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;