Από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλίας θα γίνεται η διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους, μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στον Βόλο.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από τη διοίκηση του Οργανισμού. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι να επαναλειτουργήσει πλήρως το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλίας (1η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου) παραχωρεί στον ΕΟΠΥΥ χώρο φύλαξης και διάθεσης φαρμάκων υψηλού κόστους που είναι ψυχρής αλυσίδας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που λαμβάνουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα.

Για τον ανωτέρω σκοπό υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας με το οποίο παραχωρήθηκε ασφαλής χώρος φύλαξης και διανομής στους ασφαλισμένους των εν λόγω φαρμάκων.

Εντός 24 ωρών υλοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και μεταφέρθηκαν ψυγεία και φάρμακα ψυχρής αλυσίδας από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη καθώς και ο αναγκαίος υλικοτεχνικός εξοπλισμός.  

Οι ασφαλισμένοι από σήμερα 13/9/2023 μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα υψηλού κόστους ψυγείου (ψυχρής αλυσίδας) από το διατιθέμενο χώρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας (1η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου), από τις 8:00πμ – 4:00μμ (τηλ. επικοινωνίας Συνεταιρισμού 6944741834, 6974930351). Εναλλακτικά όσοι δεν μπορούν να προσέλθουν στο χώρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας, μπορούν να παραγγέλνουν τα φάρμακα τους το πρωί στο Φαρμακείο του Βόλου (Θρακών 20 Βόλος, τηλ.24210- 20625) και να τα παραλαμβάνουν μετά τις 2:00μμ, της ίδιας μέρας στο φαρμακείο.

Επιπρόσθετα  σε περίπτωση που οι ασθενείς έχουν δυσκολία να προσέλθουν είτε στο χώρο του Συνεταιρισμού είτε στο φαρμακείο του Βόλου προκειμένου να παραλάβουν τα φάρμακά υψηλού κόστους ψυγείου (ψυχρής αλυσίδας), 4 ιδιωτικά φαρμακεία του Βόλου θα αναλάβουν τις επόμενες ημέρες τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους. Η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας αυτής θα ανακοινωθεί άμεσα.

Τα φάρμακα εκτός ψυγείου θα εκτελούνται και θα παραδίδονται από το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου άμεσα στους ασφαλισμένους καθώς εγκαταστάθηκε προσωρινά γεννήτρια για να είναι εφικτή η ηλεκτροδότηση του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Για την παραλαβή φαρμάκων από τρίτο πρόσωπο θα συμπληρώνεται υπεύθυνη δήλωση.

Τα ανωτέρω γίνονται κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης διάταξης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους λόγω των εκτάκτων συνθηκών και για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Τα υπόλοιπα φαρμακεία - σημεία αποστολών του ΕΟΠΥΥ στις πόλεις της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λάρισας λειτουργούν απρόσκοπτα και οι ασθενείς εξυπηρετούνται κατά τη συνήθη διαδικασία.

Το υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλίας, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Πρόεδρο του κ. Απ. Βαλτά καθώς και τις εταιρείες ΕΒΟΛ και ΕΛΠΕΝ (για τη διάθεση ψυγείων και παγοκυστών) που για άλλη μια φορά στάθηκαν αρωγοί στην επίλυση της έκτακτης κατάστασης που αντιμετωπίζεται στη Μαγνησία.

Ο ΕΟΠΥΥ θα ενημερώνει αδιάλειπτα για κάθε νέα εξέλιξη και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση για την πλήρη λειτουργία του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Βόλου".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τροφές για καλή υγεία του εντέρου
Το ΕΣΥ σε αναζήτηση παθολόγων - Η κατάσταση σε 4 "κόκκινα" νοσοκομεία
Εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του "Αγία Όλγα"