Στα 48 ανέρχονται τα κρούσματα γαστρεντερίδας στις πληγείσες περιοχές και στις 65 οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Από τα 1.396 άτομα που εξετάστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εντοπίστηκαν 2 νέα κρούσματα γατρεντερίδας και 41 επιπλέον κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Τα παραπάνω ανέφερε την Τετάρτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Σε σχέση με την καταλληλότητα του νερού, η κ. Αγαπηδάκη είπε πως κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση είναι το νερό στους Δήμους: Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Καρδίτσας, Μουζακίου, Λάρισας, Ελασσώνας, Τυρνάβου, Αγιάς, Τεμπών, Τρικκαίων και Μετεώρων (εφόσον παρέχεται από τις γεωτρήσεις), 

Στον Βόλο, δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, αλλά για άλλες εργασίες, όπως μαγείρεμα και πλύσιμο φρούτων και λαχανικών, εφόσον βραστεί στους 100 βαθμούς για 3 λεπτά.

Ακατάλληλο είναι στους Δήμους: Νοτίου Πηλίου, Παλαμά, Σοφάδων, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Φαρσάλων, Κιλελέρ, Πύλης και Φαρκαδόνας.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα