Στο επίκεντρο βρέθηκε πάλι το νοσοκομείο "Μεταξά". Έπειτα από το πρόβλημα με τις χημειοθεραπείες και την απομάκρυνση του διοικητή, οι χειρουργοί αναγκάστηκαν να διακόψουν επέμβαση σε γυναίκα καρκινοπαθή, λόγω βλάβης στο κλιματιστικό σύστημα.

Για το θέμα διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και - όπως έχει γίνει γνωστό - η διακοπή έγινε ενώ είχε γίνει η ναρκωση στην ασθενή.

Οι χειρουργοί, ωστόσο, έκριναν πως η συνέχιση της επέμβασης θα προκαλούσε κινδύνους και αποφάσισαν τη διακοπή της.

Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, θα διερευνηθεί, μεταξύ άλλων, το εάν είχε γίνει σωστή συντήρηση του κλιματισμού.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε χθες και η γυναίκα χειρουργήθηκε τελικά σήμερα.

Ανακοίνωση 2ης ΥΠΕ

Από τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, ο Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, οδηγήθηκαν σε ματαίωση προγραμματισμένου πολύωρου χειρουργείου, λόγω έκτακτου τεχνικού προβλήματος στον εξαερισμό της χειρουργικής αίθουσας, το οποίο δεν ήταν εφικτό να διορθωθεί εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της Τεχνικής Υπηρεσίας, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια της ασθενούς και την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών διενέργειας της επέμβασης.

Η ασθενής είχε λάβει νάρκωση, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ανάνηψης και με ασφάλεια οδηγήθηκε στο δωμάτιό της, ενώ αυτήν την ώρα διενεργείται κανονικά το χειρουργείο.

Το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε έχει μερικώς αποκατασταθεί από την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εξειδικευμένης
εταιρίας για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος διέταξε άμεσα κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), την οποία ανέλαβε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της βλάβης που οδήγησαν σε αναγκαστική ματαίωση του χειρουργείου και εάν ήταν εφικτή η άμεση επιδιόρθωσή της ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της ασθενούς".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσοι ακριβείς είναι οι ιατρικές συμβουλές για θέματα ψυχικής υγείας που παρέχονται μέσω Διαδικτύου [μελέτη]
Πώς συνδέεται η καθιστική ζωή με τα ινομυώματα [μελέτη]
Ανδρουλάκης από το "Βενιζέλειο": Έχουμε τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες Υγείας