Όσο κοιμόμαστε, ο οργανισμός μας "θεραπεύει" τον εαυτό του από το στρες και την κούραση της ημέρας, και αυτό δεν συμβαίνει μόνο εσωτερικά. Και η επιδερμίδα χρειάζεται τον ύπνο για ανάπλαση και ξεκούραση.

Το να πέφτετε για ύπνο χωρίς να αφιαρέσετε το μακιγιάζ σας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε αυτή την διαδικασία. Και, σίγουρα, το να συμβεί κάποια φορά είναι πιθανό και αναμενόμενο - το θέμα είναι να μην γίνεται συνήθεια.

Το να ξεχνάτε το μακιγιάζ σας τη νύχτα εμποδίζει το δέρμα σας να αναπνέει και να επουλώνεται, προκαλώντας τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, καθώς και φράξιμο των πόρων. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν φλεγμονή, ερυθρότητα και θαμπάδα στο δέρμα. Καταστρέφουν το κολλαγόνο και βοηθούν στο να εμφανιστούν ρυτίδες, εξάρσεις ακμής και μαύρα στίγματα.

Επίσης, αν έχετε μια δερματική πάθηση όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση, η σωστή αφαίρεση του μακιγιάζ πριν από τον ύπνο είναι ιδιαίτερα σημαντική για να κρατήσετε τα συμπτώματά σας υπό έλεγχο.

Αυτές είναι μερικές συμβουλές για καλό καθαρισμό προσώπου το βράδυ.

  • Όταν πλένετε το πρόσωπό σας το βράδυ, φροντίστε να προσέχετε την περιοχή των ματιών σας. Το να αφήσετε τη σκιά ματιών, το eyeliner και τη μάσκαρα κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να συμβάλει στη δερματίτιδα των βλεφάρων.
  • Δοκιμάστε να κάνετε διπλό καθαρισμό, πρώτα με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι και έπειτα με ένα απαλό καθαριστικό.
  • Τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ πολλές φορές μπορεί να περιέχουν εξίσου ερεθιστικές ουσίες με τα προϊόντα μακιγιάζ, όπως αρώματα και απελευθερωτές φορμαλδεΰδης. Το πλύσιμο με νερό και ένα απαλό καθαριστικό είναι πάντα καλύτερη ιδέα.
  • Μην τρίβετε ποτέ το δέρμα σας. Καθαρίστε το πάντα με απαλές κινήσεις, καθώς μπορεί να το ερεθίσετε, ακόμα και να δημιουργήσετε μικροσκοπικές εκδορές. Όταν σκουπίζεστε με πετσέτα, ταμπονάρετε την επιδερμίδα σας ώστε να παραμείνει κάποια υγρασία πάνω.
  • Μην παραλείπετε την ενυδατική κρέμα. Οι ενυδατικές κρέμες περιέχουν ουσίες που βοηθούν στη συγκράτηση του νερού στο δέρμα σας, αποτρέποντας έτσι την ξηρότητα. Αφού ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με μια πετσέτα, εφαρμόστε αμέσως την ενυδατική κρέμα της επιλογής σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά