Τον Νοέμβριο αναμένεται να έρθει στο υπουργκό συμβούλιο η απόφαση για τον νέο τρόπο λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα δημόσια νοσοκομεία.

Τα παραπάνω ανέφερε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προαναγγέλοντας προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού σε ΕΣΥ και ΕΚΑΒ.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως 4.000 νοσηλευτές προστίθενται στο σύστημα με διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη, ενώ προχωρεί η διαδικασία για πρόσληψη 1.000 γιατρών.

Σε σχέση με τις θέσεις που θα προκηρυχθούν το 2024, διευκρίνισε πως αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την υπουργό Εσωτερικών, ενώ από το επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία δεν πρόκειται να φύγει κανείς.

Για τα νοσοκομεία, είπε πως 130 αναβαθμίζονται ήδη, κυρίως στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Έως τον Νοέμβριο, θα έρθει στο υπουργικό συμβούλιο νέος τρόπος διαχείρισης.

Σε σχέση με τη ζήτηση των υπηρεσιών, σημείωσε πως το 70% της παρεχόμενης φροντίδας αφορά τις πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ελλείψεις φαρμάκων

Αναφερόμενος στις ελλειψεις φαρμάκων, τόνισε πως έχουν ήδη απαγορευτεί οι παράλληλες εξαγωγές και η απαγόρευση θα ισχύει όσο δεν θα υπάρχει επάρκεις στην αγορά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, σε έναν μήνα, θα είναι διαθέσιμη εφαρμογή, με την οποία θα βλέπουν - ασθενής και γιατρός - εάν το φάρμακο που απαιτείται είναι διαθέσιμο.

Απαλλαγή συμμετοχής

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως θα καθοριστεί σύντομα η διαδικασία απαλλαγής των Θεσσαλών από τη συμμετοχή στα φάρμακα και στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoViD-19: Μακροχρόνια αντισώματα από εμβολιασμό και νόσηση [μελέτη]
Κενά στην απόφαση για μεταφορά φαρμάκων από τη θετική λίστα στα μη αποζημιούμενα
Αγαπηδάκη: Κάλυψη κόστους σε προϊόντα περιόδου - Τι είναι το πρόγραμμα "Period Poverty"