Ξεκινάει σήμερα η λειτουργία του Ιατρείου Αλληλεγγύης στον Παλαμά Καρδίτσας από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας, στην ολιγωρία του κράτους απαντούν με οργάνωση και δυνάμωμα της αλληλεγγύης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Κανένας δεν θα μείνει μόνος του. Δουλεύουμε παράλληλα με την εντατική προσπάθεια των συναδέλφων του ΚΥ Παλαμά που δίνουν μάχη σε αντίξοες συνθήκες στεγαζόμενοι σε ακατάλληλο χώρο πάνω από δέκα ημέρες, αφού ο καθαρισμός και η αποκατάσταση του ΚΥ καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Εντείνουμε τον αγώνα για να επαναλειτουργήσει άμεσα το ΚΥ Παλαμά σε ασφαλές κτήριο με όλες τις αναγκαίες σύγχρονες προδιαγραφές. Μέχρι τότε να στεγαστεί επειγόντως σε κατάλληλο χώρο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ας κάνουν ό,τι και οι νοσοκομειακοί γιατροί που καταφέραμε να στήσουμε το Ιατρείο Αλληλεγγύης μέσα σε τρεις ημέρες.

Καλούμε γιατρούς και λοιπό υγειονομικό προσωπικό από την Καρδίτσα και τις άλλες περιοχές της Ελλάδας να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο Ιατρείο Αλληλεγγύης".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δέσιμο μέσω τραύματος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Νομοσχέδιο για παράταση στις συμβάσεις των υγειονομικών - ΠΟΕΔΗΝ: Εμπαιγμός
Κέντρα Τραύματος και παιδικοί τραυματισμοί - Τι πρέπει να γίνει