Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη οι δημόσιες δομές Υγείας, λόγω της 24ωρης πανεργατικής απεργίας. Τα συνδικαλιστικά όργανα καλούν γιατρούς και εργαζόμενους να μετάσχουν στην κινητοποίηση και στη συγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα.

Καταγγέλλουν πως με το νομοσχέδιο επιτρέπεται η εργασία 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, περίοδο "δοκιμής" για τους εργαζόμενους για 6 μήνες, και απόλυση σε αυτό το διάστημα χωρίς αποζημίωση, συμβάσεις ακόμα και μηδενικών ωρών και δίνεται το δικαίωμα στους εργοδότες για τρίωρη απασχόληση, με ειδοποίηση για δουλειά ακόμα και 24 ώρες πριν.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ζητεί να αποσυρθεί ο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά. Κάνει λόγο για κατάργηση του πενθήμερου και του οκτάωρου. Ζητεί 30ωρο, εξάωρο, πενθήμερο, μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό μετά από κάθε ενεργή εφημερία.

Στην απεργία συμμετέχει και η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ), η οποία καλεί τα μέλη της στη συγκέντρωση των σωματείων, το πρωί της Πέμπτης στ Σύνταγμα.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει στην κινητοποίηση, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, την παράταση των συμβάσεων για 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ και την απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ). Τα Κέντρα Υγείας και οι μονάδες Υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων, με αίτημα να ενισχυθεί το εισόδημα των εργαζομένων με συλλογικές συμβάσεις.

Συμμετέχει, επίσης, και το Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλεφαροπλαστική: Σε ποιον γιατρό θα πρέπει να απευθυνθείτε
Eπικίνδυνες oι επεμβάσεις έναν χρόνο μετά από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό
Μ. Χειμώνας στην ημερίδα του iatronet.gr: Παγκόσμιο φαινόμενο οι ελλείψεις φαρμάκων