Ακόμη δεν μπήκε ο χειμώνας και τα νοσοκομεία βουλιάζουν από παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά. Πολλές είναι οι εισαγωγές ασθενών με λοιμώξεις, που δεν σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα, συρρέουν στα επείγοντα και τα τμήματα των νοσοκομείων αδυνατούν να τούς απορροφήσουν.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν" προσήλθαν 800 ασθενείς στα επείγοντα, έγιναν 200 εισαγωγές και αναπτύχθηκαν στους διαδρόμους 110 ράντζα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως πρόκειται κυρίως για πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά, αλλά γέμισαν με φορεία οι διάδρομοι ακόμη και στις κλινικές επεμβατικών ειδικοτήτων.

"Οι εργαζόμενοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά, δεν μπορείς να δουλέψεις με τέτοιες συνθήκες", λέει ο κ. Γιαννάκος, για να σημειώσει:

"Οι λιγοστές κλίνες για παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά που λειτουργούν δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Στη χώρα μας λειτουργούν 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους και ο μέσος όρος στην Ευρωπαική Ένωση είναι 5,3 κλίνες ανα 1.000 κατοίκους". 

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια