Δύο θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας συζητούνται στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και ένα νέο νομοσχέδιο για τις μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το μέγαρο Μαξίμου, συνεδριάζει στις 11 το πρωί της Τετάρτης, υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Μεταξύ των θεμάτων της συνεδρίασης περιλαμβάνονται τα εξής:

Παρουσίαση από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη του νομοσχεδίου: "Νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους".

Το νομοσχέδιο αυτό αφορά και τον τομέα της Υγείας, καθώς με βάση το νέο πλαίσιο που εισάγεται θα κριθούν οι διοικητές των νοσοκομείων και οι πρόεδροι των Οργανισμών που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας, όπως ΕΟΦ και ΕΟΠΥΥ.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το νομοσχέδιο για τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την περίθαλψη ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου
Ανακοίνωση γιατρών του ΕΚΠΑ και του νοσοκομείου "Αττικόν" για τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου