Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόδοση δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ σε ασφαλισμένες που υποβλήθηκαν σε ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, σε δημόσια ή ιδιωτική μονάδα, αναφέρονται σε εγκύκλιο που εκδόθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Οργανισμού.

Με την εγκύκλιο, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, διευκρινίζεται πως απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία θα πρέπει να υποβάλλονται είναι τα εξής:

α) Απόφαση της Επιτροπής Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.

β) Βεβαίωση θεράποντα ιατρού με την οποία θα βεβαιώνονται αφενός οι φάσεις που πραγματοποιήθηκαν (ωοληψία και εμβρυομεταφορά), αφετέρου οι ημερομηνίες πραγματοποίησης αυτών.

γ) Εξοφλητική απόδειξη παροχής υπηρεσιών στην οποία θα αναγράφονται τόσο η μέθοδος όσο και οι πραγματοποιηθείσες φάσεις (ωολοηψία, εμβρυομεταφορά).

δ) Βεβαίωση του Φορέα του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα, ότι η συγκεκριμένη δαπάνη δεν έχει υποβληθεί στον Οργανισμό. Η βεβαίωση δεν θα χορηγείται σε περίπτωση υποβολής δαπανών εξωσωματικής στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση διενέργειας μίας εκ των δύο φάσεων (ωοληψία ή εμβρυομεταφορά), αποδίδεται το μισό του κρατικού τιμολογίου, δηλαδή το ποσό των 176,08 ευρώ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου