Αναδιπλώθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, στο θέμα της συνταγογράφησης των αντιγριπικών εμβολίων.

Με χθεσινή της εγκύκλιο, είχε ορίσει πως η χορήγησή τους θα γίνεται με ιατρική συνταγή. Σήμερα, ωστόσο, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως συνταγή θα απαιτείται μόνο για τα ειδικά εμβόλια, που αφορούν άτομα άνω των 65 ετών, ενώ τα συμβατικά θα χορηγούνται από τον Νοέμβριο απ΄ ευθείας από τα φαρμακεία.

Μεταξύ του χθες και του σήμερα, είχε μεσολαβήσει ένα βίντεο που ανάρτησε χθες στο Youtube, o Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Με σκληρές φράσεις, ο ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ εγκαλεί την αναπληρώτρια υπουργό για τη χθεσινή της εγκύκλιο: "Γιατί πρέπει να πηγαίνει ο ασθενής και να δίνει 50 ευρώ στον γιατρό για κάτι που μπορεί να πάρει απ' ευθείας από το φαρμακείο με 10 ευρώ, χωρίς να υπάρχει κανένα όφελος για το Κράτος;", διερωτάται και τονίζει:

"Το φέρνω με 9 ευρώ (σ.σ. το εμβόλιο) και μπαίνω μέσα. Θέλεις, δηλαδή, εκτός από τα 9 ευρώ που θα πάει να δώσει στον φαρμακοποιό, να δώσει το εικοσάρικο, πενηντάρικο, κατοστάρικο στον γιατρό και να ταλαιπωρηθεί περιμένοντας στην ουρά; Εξήγησε στον ελληνικό λαό γιατί το κάνεις".

Σε επιθετικό τόνο, ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρει πως "το μόνο που μού πάει στο μυαλό είναι ότι έχεις πληρωθεί, όπως είχε πληρωθεί και από τις άλλες εταιρείες, για να κάνεις τις διατριβές σου. Του χρόνου, να πας να το πάρεις με 50 ευρώ μέσω του ΙΦΕΤ, που το έχετε κάνει μαγαζάκι και εξήγησε στον ελληνικό λαό γιατί δεν θα έχει".

Αφήνει αιχμές και για τα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, λέγοντας: "Γιατί κάποιος πιο πάνω δεν της λέει ρε μ… τι κάνεις;. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Όταν η κυβέρνησή σας με παρακαλούσε να σας τα φέρω, παρόλο που χάνω, το έκανα για τον Έλληνα και εσύ θέλεις τώρα να τα βάλω όλα στον κ… μου";

Αντίθετοι με τη χορήγηση των εμβολίων με συνταγή είναι και οι φαρμακοποιοί, με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να σχολιάζει σήμερα πως "... από την πρώτη στιγμή και εγκαίρως, είχε επισημάνει στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας για την ανάγκη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, την διατήρηση του μέτρου του εμβολιασμού χωρίς ιατρική συνταγή κυρίως για λόγους προσβασιμότητας, αποφυγής της ταλαιπωρίας του κοινού και της οικονομικής του επιβάρυνσης"...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η αναερόβια άσκηση και τα οφέλη της
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο