Η Novartis προσανατολίζεται προς την πώληση μέρους της εταιρείας ραδιοφαρμάκων Advanced Accelerator Applications, στο πλαίσιο της στοχοθεσίας για απόρριψη των επιχειρηματικών γραμμών χαμηλής ανάπτυξης.

Η ελβετική φαρμακευτική βρίσκεται στα πρώτα διερευνητικά στάδια της πώλησης ορισμένων από τα διαγνωστικά απεικονιστικά assets της AAA, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg υπό τον όρο ανωνυμίας.

Η AAA παράγει ραδιενεργά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Προσφέρει επίσης μοριακή απεικόνιση για τη διάγνωση καρκίνων, καρδιαγγειακών και νευρολογικών διαταραχών στα πρώιμα στάδια.

Υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Vas Narasimhan, η Novartis δίνει προτεραιότητα στην απόρριψη των επιχειρήσεων χαμηλής ανάπτυξης και στην εστίαση σε τομείς ανάπτυξης όπως οι σπάνιες ασθένειες.

Η φαρμακοβιομηχανία συμφώνησε τον Ιούνιο να πουλήσει μέρος του χαρτοφυλακίου οφθαλμικών φαρμάκων της στην Bausch+Lomb, σε μια συμφωνία ύψους 2,4 δισ. ευρώ. Αγόρασε επίσης την Chinook Therapeutics έναντι 3,3 δισ. ευρώ νωρίτερα φέτος, προκειμένου να προσθέσει δύο πολλά υποσχόμενες θεραπείες υπό δοκιμή για μια σπάνια νεφρική νόσο.

Η AAA ιδρύθηκε το 2002 ως spinoff του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας CERN. Η Novartis συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία για περίπου 3,7 δισ. ευρώ το 2017.

 

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλεφαροπλαστική: Σε ποιον γιατρό θα πρέπει να απευθυνθείτε
Eπικίνδυνες oι επεμβάσεις έναν χρόνο μετά από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό
Μ. Χειμώνας στην ημερίδα του iatronet.gr: Παγκόσμιο φαινόμενο οι ελλείψεις φαρμάκων