Σε νοσοκομείο της Τουρκίας μεταφέρθηκε 4χρονο κοριτσάκι από το Καστελόριζο, όταν αναβατήρας στο κατάστημα που διατηρεί ο πατέρας της, συνέθλιψε το χέρι της.

Παρ’ ότι κλήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, αυτό δεν πήγε να παραλάβει το παιδί, με αποτέλεσμα οι γονείς να το μεταφέρουν  στην Τουρκία, με τουριστικό ημερόπλοιο.

Η κατάσταση του παιδιού είναι σοβαρή (πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει το χέρι του από τον αγκώνα και κάτω). Νοσηλεύεται σε πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αττάλειας.

Σημειώνεται, ότι είναι το δεύτερο παιδί, σε διάστημα πέντε μηνών, που μεταφέρεται για περίθαλψη στην Τουρκία.

Απάντηση ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με πηγές από το ΕΚΑΒ, το περιστατικό συνέβη ως εξής: Προχθές το απόγευμα, γιατρός του Περιφερειακού ιατρείου Μεγίστης, έκανε κλήση στο ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδή του κοριτσιού.

'Επειτα από 22 λεπτά, ο ίδιος γιατρός, ακύρωσε το αίτημα και έγινε γνωστό πως αργότερα το κορίτσι διακομίστηκε στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του 1ου Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ιωάννη Βασιλάκη, οι γονείς του παιδιού αρνήθηκαν την αερομεταφορά και ενάντια στην ιατρική συμβουλή
αποχώρησαν από το ιατρείο, αφού υπέγραψαν αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Όπως αναφέρει, ενώ ήδη οι πιλότοι του ελικοπτέρου ήταν έτοιμοι για απογείωση, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για ματαίωση της αποστολής.

Πηγές:
ΕΡΤ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη
Νέα μορφή mpox με ευκολότερη μετάδοση εντοπίστηκε στο Κογκό