Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε το 16ο Ετήσιο Ενημερωτικό Συνέδριο Σκελετικής Υγείας, το οποίο έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν τα 600 άτομα!

Αν και αυτό το Συνέδριο πραγματοποιείται κάθε χρόνο, φέτος η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια.

Η ημέρα σε νούμερα:

  • 17 μοναδικές ομιλίες γύρω από την οστεοπόρωση, την οστεοπενία, την οστεοαρθρίτιδα, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, τα νέα δεδομένα γύρω από την σκελετική υγεία.
  • 14 κορυφαίοι ομιλητές
  • 1650 εξετάσεις οστικής πυκνότητας - εξετάσεις δύναμης στα άκρα – πρόληψη πτώσεων-συμβουλευτικής φυσικοθεραπείας - πελματογραφήματα - ποδιατρικές εκτιμήσεις -μετρήσεις ακοής - λιπομετρήσεις – τεστ πρόσληψης ασβεστίου
  • 600+ συμμετέχοντες

Η δράση πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης και αποτελεί το μοναδικό Συνέδριο, ανοιχτό στο κοινό, το οποίο φέρνει κοντά γιατρούς και ασθενείς, ενημερώνοντας τους για τα τελευταία νέα γύρω από την οστεοπόρωση και τη σκελετική υγεία γενικότερα.

Πάνω από όλα όμως στηρίζεται και προάγεται ο διάλογος μεταξύ ειδικών και ασθενών.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από την οστεοπόρωση και τη σκελετική υγεία γενικότερα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Πεταλούδας: www.osteocare.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα