Προβληματικές καταστάσεις προκαλεί η φιλοξενία στα νοσοκομεία παιδιών με εισαγγελική εντολή, λόγω οικογενειακών προβλημάτων.

Το πλέον πρόσφατο συνέβη στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου πατέρας πήρε το παιδί του και εξαφανίστηκε. Θύμα αυτής της υπόθεσης είναι και μία νοσηλεύτρια της Παιδιατρικής κλινικής, η οποία συνελήφθη από την αστυνομία και κρατείται, όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, περισσότερα από 70 παιδιά φιλοξενούνται στα νοσοκομεία της χώρας με εισαγγελική εντολή, λόγω προβληματικού οικογενειακού περιβάλλοντος. Τα περισσότερα από αυτά, βρίσκονται σε παιδιατρικά νοσοκομεία.

"Φιλοξενούνται για μήνες, λόγω έλλειψης προνοιακών μονάδων", τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για να περιγράψει το περιστατικό στη Ζάκυνθο:

"Στην παιδιατρική κλινική φιλοξενούνται δυο παιδιά με εισαγγελική εντολή από τις 24 Αυγούστου. Είναι καλά στην υγεία τους. Χθες βράδυ, ο πατέρας αρπαξε το ένα παιδί και εξαφανίσθηκε. Η αστυνομία συνέλαβε τη νοσηλεύτρια βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής και κρατείται στο τμήμα και εξετάζεται εάν θα περάσει αυτόφωρο"...

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως υπάρχουν δεκάδες κλίνες φιλοξενίας παιδιών στις προνοιακές μονάδες, οι οποίες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όπως εξηγεί, τον χειμώνα θα αυξηθούν κατα πολύ τα φιλοξενούμενα παιδιά: "Βιώνουν το κακό οικογενειακό περιβάλλον και μετά την αναλγησία του κράτους, φυλακισμένα σε ένα νοσοκομείο", αναφέρει.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία
Ποια συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας πρέπει να προσέχουμε
Εμβόλια για τη γρίπη των πτηνών: Φόβοι για ανεπαρκή προσφορά