Στην Αθήνα, φιλοξενήθηκε στις 3 - 5 Οκτωβρίου 2023, εργαστήριο (workshop), με τίτλο "Training Needs Assessment", στο πλαίσιο του Project “EU preparedness: analysis, planning, reporting and training programmes for health specialists” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει ως σκοπό τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη μηχανισμών ετοιμότητας σε κάθε κράτος - μέλος.

Το workshop αυτό, στο οποίο συμμετείχαν ειδικοί σε θέματα Δημόσιας Υγείας από τα κράτη - μέλη καθώς και εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη ενός Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ετοιμότητας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υποστηρίξει τα κράτη - μέλη:

  • Να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες γύρω από τη διαχείριση εκτάκτων συμβάντων δημόσιας υγείας.
  • Να βελτιώσουν τις μεθόδους και τα εργαλεία για την αξιολόγηση των αναγκών τους.
  • Να ενισχύσουν την επικοινωνία και τον συντονισμό εντός και μεταξύ των κρατών μελών.

Το συνολικό όραμα του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η καλύτερη ανταπόκριση σε μελλοντικές έκτακτες ανάγκες δημόσιας υγείας εντός της χώρας και μεταξύ των κρατών - μελών.

Στο εργαστήριο (Workshop) απηύθυναν χαιρετισμό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος: Ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για την υγεία η κλιματική αλλαγή
ΟΕΝΓΕ: Μία εικόνα χίλιες λέξεις για την εφημερία στο "Γ. Γεννηματάς" της Αθήνας
Ενεργειακά ποτά: Δυνητικές επιπτώσεις στην καρδιά εφήβων και ενηλίκων