Αυξάνονται τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Από τις 6 Οκτωβρίου, έχουν επιβεβαιωθεί 19 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 9 το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά, έχουν επιβεβαιωθεί 34 κρούσματα, 61 είναι υπό διερεύνηση και 6 ασθενείς νοσηλεύονται.

Τα παραπάνω ανέφερε την Παρασκευή ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης, στην ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα.

Ο κ. Σερέτης επανέλαβε τις οδηγίες για προστασία κατά τις γεωργικές εργασίες, παραμονή σε πλημμυρισμένες περιοχές και ζήτησε καλό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών.

Όπως είπε, το τελευταίο 24ωρο 1.466 ασθενείς προσήλθαν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών της περιοχής.

Από αυτά, καταγράφηκαν 26 ασθενείς με γαστρεντερικά προβλήματα, αριθμός που είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αναμενόμενα. Καταγράφηκαν, επίσης 3 νέες νοσηλείες. Σε εργαστηριακούς ελέγχους σε 29 δείγματα, ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό εντεροπαθογόνου στα 24.

Έγιναν, επίσης, 194 προσελεύσεις ασθενών με λοιμώξεις του αναπνευστικού, εκ των οποίων οι 78 ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωμα με τον κ. Σερέτη, υπάρχει αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας, η οποία είναι υπό παρακολούθηση και είναι ανάλογη με εκείνη που παρατηρείται στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Υπήρξαν 14 νέες νοσηλείες.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου