Εμφάνιση κοριών και σε ξενοδοχείο της Αττικής καταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Εργαζομένων σε Επισιτισμό, οι υπεύθυνοι χρειάστηκε να κλείσουν πτέρυγα για να προχωρήσουν σε απεντόμωση. 

"Δυστυχώς έχουμε εμφάνιση κοριών", ανέφερε ο πρόεδρος Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, σε δηλώσεις του στο OPEN και πρόσθεσε ότι "ξενοδοχείο στο παραλιακό προάστιο της Αττικής αναγκάστηκε να κλείσει μια πτέρυγα για να προχωρήσει σε απεντόμωση".

"Είναι φανερό ότι κάποιοι επισκέπτες μας, κυρίως από τη Γαλλία, μεταφέρανε τα έντομα και δυστυχώς κολλήσανε και στο ξενοδοχείο", είπε ο κ. Χοτζόγλου, αναφερόμενος στον φόβο που επικρατεί γενικότερα για την εμφάνιση κοριών στην Ελλάδα.

"Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία. Στον στρατό τα καίγαμε, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένα ξενοδοχείο με τέτοιο πρόβλημα. Έχουν εισχωρήσει στα στρώματα και είναι κόστος να αλλάξεις στρώμα σε ένα δωμάτιο", πρόσθεσε.

Όπως σημειώνει ο κ. Χότζογλου "τα μεγάλα ξενοδοχεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντικαθιστούν τα στρώματά τους. Μέχρι στιγμής είναι ένα ξενοδοχείο που έχει πρόβλημα".

Πρόβλημα με κοριούς είχε υπάρξει πρόσφατα στο Παρίσι. Οι κοριοί ταξιδεύουν με τους τουρίστες και έχουν παρατηρηθεί και αρκετά κρούσματα στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας.

Το πρόβλημα με τους κοριούς πάντως υπήρχε ανέκαθεν, είχε αναφέρει ο Γιώργος Λάμπρου, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Απεντομώσεων Μυοκτονιών Ελλάδος (ΣΕΑΜΕ).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα