Απλήρωτοι επ΄αόριστον παραμένουν 427 εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, οι οποίοι ασχολούνται με την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών προσφύγων και μεταναστών στην επικράτεια.

Πρόκειται για προσωπικό που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα "Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση Υγείας για την προσφυγική κρίση". Όπως καταγγέλλεται από το προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων ΕΟΔΥ, το πρόβλημα αποδίδεται στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το προεδρείο του Σωματείου τονίζει πως οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν σήμερα από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ πως "δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ένταξης της παράτασης του έργου στο ΤΑΜΕ 2021-2027 και, ως εκ τούτου, ο φορέας δεν δύναται να λάβει πιστώσεις για την καταβολή της μισθοδοσίας Σεπτεμβρίου".

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν φτάνει που το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ακόμη δεν ξέρει εάν θα συνεχίσει την υλοποίηση του Προγράμματος μέσω του ΕΟΔΥ και περιορίζεται στο να παρατείνει επί σειρά πολλών πολλών ετών τις συμβάσεις εργασίας, δεν φροντίζει ούτε να πληρωθούν.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου