Μετά την παραίτηση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

"Η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων.

Για το υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης. Το υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Χάρης Λυδάκης, που εκτελούσε χρέη διοικητή, βάσει του νόμου, μετά την απομάκρυνση της διοίκησης του νοσοκομείου από τον υπουργό Υγείας, υπέβαλε την παραίτησή του με έγγραφο που απέστειλε χθες στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του αναφέρει πως παραιτείται και από τη θέση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη, η παραίτηση σχετίζεται με τις μετακινήσεις παθολόγων του Βενιζελείου προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου για κάλυψη εφημεριών, κατάσταση για την οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή του.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Εξαρση ιώσεων: 4 ώρες αναμονή στην εφημερία του νοσοκομείου Παίδων
Χαράτσι στα γενόσημα: Μόλις 531 σκευάσματα (23,8%) πιάνει ο κόφτης των 3 ευρώ [παραδείγματα]
Μήπως το τοξικό άτομο είμαι εγώ;