Στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης όπου έχει συνάντηση με διασώστες και υγειονομικούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σχολιάζοντας τα όσα του ανέφεραν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ για τις ελλείψεις προσωπικού και τους χαμηλούς μισθούς, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Είναι αδιανόητο, απάνθρωπο και ανήθικο. Έχουμε ηθική ευθύνη ως κοινωνία να σας ανταμείψουμε για αυτό που παρέχετε, το οποίο είναι η ζωή. Ζωή στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας. Σας ζητώ συγγνώμη που είναι αυτή η κατάσταση στο ΕΚΑΒ, να την αλλάξουμε".

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υποδέχθηκαν θερμά  τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και σημείωσαν ότι έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία για τα νοσοκομεία και την υγεία συνολικά στη χώρα μας. Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους τόσο στο κομμάτι της ηθικής συμπαράστασης όσο και της οικονομικής στήριξής τους αφού οι μισθοί τους είναι πολύ χαμηλοί.

Παράλληλα επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενίσχυσε ούτε το ΕΚΑΒ παρά τα σχετικά ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σχολιάζοντας την εντατικοποιηση που βιώνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως «δεν μπορεί οι ήρωες της ζωής να μην μπορούν να ζήσουν τη δική τους ζωή. Εσείς είστε οι πραγματικοί άριστοι και εσείς κρατάτε συμπαγή την κοινωνία. Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα για να έχετε την ανταπόκριση απο την κοινωνία και την αμοιβή που χρειάζεστε».

Παρόντες στην επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης είναι μεταξύ άλλων είναι ο προεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκρατης Φάμελλος, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, η γραμματέας Ράνια Σβίγκου, η γραμματέας ΚΟ Θεοδωρα Τζάκρη, η βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής Πέτρος Παππάς, η βουλεύτρια Ράνια Θρασκιά και ο γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Αμπατζάς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στη συνέχεια θα βρεθεί στην Καλαμαριά όπου θα συναντηθεί με την νεοεκλεγείσα δήμαρχο Χρυσα Αραπογλου, ενώ θα έχει συνάντηση με νέους στο κέντρο της πόλης.

Πηγές:
Αυγή

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη