Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΟΔΥ είχαν χθες εκπρόσωποι των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Όπως ανακοινώθηκε από το Σωματείο, σχετικά με το πρόγραμμα Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ), ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ότι προηγήθηκε συνάντηση παρούσας της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κ. Αγαπηδάκη με το Σωματείο εργαζομένων ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ και τον Πανελλήνιο Σύλλογο εργαζομένων ΕΟΔΥ.

Συμφωνήθηκε η προοπτική τρίμηνης παράτασης του προγράμματος και παράλληλα προγραμματίστηκαν συναντήσεις εργασίας για το πως ειδικότητες που απασχολούνται στο πρόγραμμα θα ενταχθούν στο ΕΣΥ. Στην ερώτηση με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό η απάντηση ήταν “με τον νόμιμο τρόπο”. Σε ερώτηση εάν θα υπάρχει ειδική μοριοδότηση απάντησε θετικά.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στους οδηγούς του προγράμματος και σχολίασε πως "είναι παράνομοι". Φέρεται, δε, να σχολίασε πως δεν καταλαβαίνει πως διεκδικούν μονιμότητα και θέσεις εργασίας όταν τόσα χρόνια που εργάζονται δεν μερίμνησαν να αναβαθμίσουν τα διπλώματά τους στις επαγγελματικές κατηγορίες άδειας οδήγησης.

Όταν του ειπώθηκε από πλευρά μας πως θα γίνει αυτό με τον μισθό 1ου κλιμακίου ΔΕ κατηγορίας (περί τα 700 ευρώ μηνιαίως δηλαδή) δεν απάντησε.

Προσδιόρισε ότι ο οργανισμός "δεν μπορεί να κρατήσει πάνω από 100 - 120 εργαζόμενους” για τη συγκεκριμένη δράση που επιτελεί το πρόγραμμα αλλά δεν προσδιόρισε με ποια κριτήρια και ποιες ή ποιοι θα παραμείνουν και υπό ποια διαδικασία.

Απαντώντας στο τι θα πράξει αν διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι δικαστικά την παραμονή τους, είπε πως θα είναι κάθετα αντίθετος ο Οργανισμός σε κάτι τέτοιο, ακόμα και στις δικαστικές αίθουσες.

Σχετικά με το πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την Προσφυγική Κρίση, φέρεται να είπε πως "δεν το θέλει", καθώς ο Οργανισμός δεν μπορεί να απασχολείται με την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Σχετικά με την ανακοίνωση της μη καταβολής μισθού λόγω καθυστέρησης εκταμίευσης από το ΤΑΜΕΥ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι ο ΕΟΔΥ εκδήλωσε τηλεφωνικά προς το ΤΑΜΕΥ την πρόθεσή του να μισθοδοτήσει από δικά του κονδύλια όπου πήρε τηλεφωνικά θετική απάντηση, ωστόσο όταν το ζήτησε γραπτά δεν πήρε απάντηση ποτέ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κρεατίνη ενισχύει τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της στέρησης ύπνου
39ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας
Τη σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ στο 50ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο