Όταν η έγκυος Kelsey επισκέφτηκε τον γυναικολόγο της για υπερηχογράφημα, χαμογέλασε όταν φάνηκε στην οθόνη ένα υγιές έμβρυο.

Πριν φύγει, ζήτησε να κάνει περαιτέρω εξέταση καθώς έχει γεννηθεί με δεύτερη μήτρα και θέλησε να ελεγχθεί και αυτή.

Η νοσηλεύτρια άπλωσε τζελ στην κοιλιά της και έκανε την εξέταση. Όμως οι 2 γυναίκες δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν στην οθόνη.

Ακόμα ένα έμβρυο μεγάλωνε στη δεύτερη μήτρα! Μια στο 1 εκατομμύριο γυναίκες μένει έγκυος σε 2 έμβρυα σε χωριστές μήτρες.

Από τον Μάρτιο, όταν έγινε το ραντεβού, οι γιατροί της παρακολουθούσαν μια κύηση που δεν έμοιαζε με τις άλλες. Η 32χρονη είναι τώρα έγκυος 34 εβδομάδων και περιμένει υγιή δίδυμα κορίτσια τον επόμενο μήνα.

Δήλωσε στην Washington Post ότι αυτή και ο σύζυγός της ακόμα απορούν με τη σπανιότητα της κατάστασης.

Οι γιατροί της δήλωσαν ότι τα έμβρυα αναπτύσσονται με παρόμοιο και υγιή ρυθμό. Όμως, επειδή οι γιατροί δεν μπορούν να βασιστούν στην εμπειρία, χειρίζονται τη συγκεκριμένη κύηση σε μεγάλο βαθμό όπως μια κύηση διδύμων.

Στο παρελθόν, οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει την έγκυο ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυξημένο κίνδυνο αποβολής και πρόωρου τοκετού λόγω της διαταραχής.

Το 2016, έμεινε έγκυος και γέννησε κορίτσι. Στη συνέχεια γέννησε άλλα 2 παιδιά χωρίς επιπλοκές.

Η γυναικολόγος Shweta Patel, δήλωσε ότι πολλές γυναίκες με 2 μήτρες έχουν μόνο μια πλήρως ανεπτυγμένη και λειτουργική μήτρα.

Όπως δήλωσε, τα ωάρια της 32χρονης πιθανόν ταξίδεψαν μέσω χωριστών σαλπίγγων και σε διαφορετικές μήτρες.

Η έγκυος σκέφτεται τις πιθανές προκλήσεις. Κάθε μήτρα θα μπορούσε να συσπάται σε διαφορετικούς χρόνους, κάτι που σημαίνει ότι τα μωρά θα μπορούσαν να γεννηθούν με διαφορά ωρών, ημερών ή εβδομάδων.

 

Πηγές:
Washington Post

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου