Για βελτίωση των αμοιβών στις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών, έκανε λόγο την Πέμπτη ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στον Σκάι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως αναμένεται εξαγγελία στον επικείμενο προϋπολογισμό για τις εφημερίες:

"Δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο των μισθών, όμως είμαστε καλύτερα από εκεί που ήμασταν. Διότι έχουμε αυξήσει το βασικό μισθό, έχουμε αυξήσει το νοσηλευτικό επίδομα. Ενδεχομένως να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις ακόμα, κάντε λίγο υπομονή, ίσως μπορέσουμε να τις εξαγγείλουμε στον προϋπολογισμό για τις εφημερίες, να βελτιώσουμε ακόμα λίγο τα χρήματα τα οποία βγάζουν οι γιατροί".

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από την απόδοση της οικονομίας, τις δημοσιονομικές αντοχές και τις προτεραιότητες: "Πάντα τα αιτήματα είναι ατελείωτα και τα μέσα είναι πεπερασμένα", σημείωσε.

Τόνισε πως "όταν συζητάμε αυτή τη στιγμή και σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε παραπάνω τους γιατρούς, για τους οποίους έχουμε ήδη κάνει σημαντικά πράγματα, θέλω να θυμίσω, έχουμε ήδη προχωρήσει σε αύξηση - και μιλάμε για τους γιατρούς του ΕΣΥ".

Σημείωσε πως, εάν θέλουμε να εξοικονομήσουμε περισσότερους πόρους για την Υγεία, πρέπει να δούμε και πού μπορούμε να κάνουμε και οικονομίες από την σπατάλη η οποία εξακολουθεί να υπάρχει.

Για τον "προσωπικό γιατρό", ο κ. Μητσοτάκης, σχολίασε πως δεν επιλέγουν πολλοί αυτή την ειδικότητα, αλλά ξέρουμε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα θα παίζει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο και χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς με εξειδίκευση στα συγκεκριμένα θέματα.

Δημ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο πιθανό είναι να μείνω έγκυος όταν έχω περίοδο
Εντοπίζοντας τα ''σιωπηλά'' συμπτώματα στρες
Η Sanofi Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής