Oλοκληρώθηκαν χθες, Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ο κύκλος εργασιών του δεύτερου "Patients’ Summit" της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για τους συλλόγους – μέλη του.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή του νέου Δ.Σ, που όπως θα δούμε kai πιο κάτω απαρτίζεται από πολλές γυναίκες, απόδειξη της επί του πρακτέου προσδοκούμενης ισότητας των δύο φύλων.

Τα μέλη της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους συλλόγους τους, να ανταλλάξουν βέλτιστες εμπειρίες και τεχνογνωσία γύρω από καλές πρακτικές και να συμβάλουν στη συνδιαμόρφωση του αποτυπώματος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Κατά την έναρξη του Summit, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, κ. Νίκος Δέδες, παρουσιάζοντας την ετήσια κατανομή πόρων στο εγχώριο ΑΕΠ, εστίασε στις υπέρογκες ιδιωτικές δαπάνες των ασθενών στο Σύστημα Υγείας (35%), συναρτήσει και της δημόσιας δαπάνης που εξακολουθεί να υπολείπεται κατά πολύ του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι βάσει στοιχείων του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πρωτοπόρος στις ανικανοποίητες ανάγκες πληθυσμού αναφορικά με την ιατρική περίθαλψη.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος παρουσίασε στα μέλη μια συνοπτική έκθεση πεπραγμένων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για την περασμένη τριετία, ενώ ακολούθησε παραγωγική συζήτηση.

Οι εργασίες του φετινού Patients’ Summit, συνοδεύτηκαν, βάσει του καταστατικού, από αρχαιρεσίες του Διοικητικού Συμβουλίου, με τα αποτελέσματα να έχουν ως εξής: 

Νέα πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος εξελέγη η κ. Βάσω Ραφαέλα - Βακουφτσή (Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crown και Ελκώδη Κολίτιδα), Γενικός Γραμματέας ο κ. Νίκος Δέδες (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή"), και Ταμίας ο κ. Νικόλαος Αγαμέμνων Σταυρόπουλος (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες "Αγία Σοφία"). 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σε ποια κατάσταση νοσηλεύονται τα θύματα του τροχαίου στην Πειραιώς
Νέες οδηγίες για προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο στις ΗΠΑ
Ποιο είναι το συνολικό ετήσιο κόστος για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία στην Ελλάδα