Φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ έγιναν για λίγο γραφίστες για καλό σκοπό, φανερώνοντας τις δημιουργικές τους δυνατότητες. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Εργαστηρίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και δημιούργησαν καλαίσθητες αφίσες ενημέρωσης του κοινού για τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

Όπως φαίνεται στις τρεις αφίσες που δημοσιοποίησαν οι διδάσκοντες του Εργαστηρίου, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, όχι μόνο πρακτικά, αλλά και αισθητικά.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για τη διάδοση του μηνύματος, το Εργαστήριο πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, τρέχουσες συστάσεις και στρατηγικές προς την πληθυσμιακή εμβολιαστική κάλυψη».

"Οι γιατροί, νοσηλεύτριες, επισκέπτριες υγείας και άλλοι επαγγελματίες Υγείας που εργαζόμαστε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καλούμαστε με επικαιροποιημένες γνώσεις, για άλλη μια φορά να συμβάλλουμε σε αυτό τον στόχο", ανέφερε ο κ. Εμμανουήλ Σμυρνάκης, γενικός οικογενειακός ιατρός, αναπληρωτής καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - Ιατρικής Εκπαίδευσης στο Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά