Την αξία της δωρεάς οργάνων που αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, εξήρε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του στην Ημερίδα με θέμα «Δωρεά Οργάνων -Δώρο Ζωής» και την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως- ιατρού κυρίας Ελευθερίας Κρικέλη, Διευθύντριας Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ, με τίτλο «Από Αύγουστο… σε Αύγουστο».

Η διοργάνωση της εκδήλωσης που τελούσε υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, έγινε από τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννη Φωστηρόπουλο και την Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος κα Νίνα Διακοβασίλη.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο βραβευμένο βιβλίο της κυρίας Κρικέλη που όπως είπε χαρακτηριστικά αποτελεί κατάθεση ψυχής που συνταράσσει και αγκαλιάζει όσους ζουν την τραγική απώλεια, ειδικά νέων ανθρώπων. «Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας έχει ενεργό ενδιαφέρον και εκφράζει με κάθε ευκαιρία τη στήριξη της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων. Κάτι, που άλλωστε πράξαμε και στην Περιφέρεια Αττικής», είπε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε:

«Είναι αμέτρητα τα περιστατικά σωτηρίας της ζωής μετά από μια επιτυχή μεταμόσχευση. Ειδικά, στην Ελλάδα, είναι μεγίστης αξίας κάθε πρωτοβουλία που ισχυροποιεί τις εκστρατείες για αύξηση των Δωρητών Οργάνων και για περισσότερες μεταμοσχεύσεις. Σε μια χώρα που πάσχει στο Σύστημα Υγείας, δυστυχώς, ακόμη στο κεφάλαιο αυτό. Υστερούμε εθνικά έναντι όλης της Ευρώπης σε αριθμό μεταμοσχεύσεων, παρά το γεγονός ότι είμαστε η χώρα με τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα»

Σημαντικές παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν οι κ.κ. Βασίλης Βουγάς, Συντονιστής Διευθυντής της Α ́ Χειρουργικής Κλινικής και Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του νοσοκομείου « ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», Χριστίνα Θεοδωρίδου Πρόεδρος του Σωματείου Ηπατο-μεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡχω", Δημήτρης Μαγγίνας Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς Πνεύμονα «ΣυνεχίΖΩ» και οι δημοσιογράφοι Μάγδα Τσέκου και Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου