Η Novo Nordisk ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την επένδυση περισσότερων των 42 δισεκατομμυρίων κορωνών Δανίας το 20231 για την επέκταση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων παραγωγής στο Kalundborg της Δανίας, για το τρέχον και μελλοντικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της στις σοβαρές χρόνιες νόσους.

Η επένδυση συνοδεύει τα 100α γενέθλια από την ίδρυση της Novo Nordisk στη Δανία, στην οποία εξακολουθεί να απασχολεί σήμερα περισσότερους από 23.000 υπαλλήλους. Οι περισσότεροι από αυτούς τους υπαλλήλους δουλεύουν σε κέντρα παραγωγής.

Η επένδυση θα δημιουργήσει επιπλέον δυνατότητες στο σύνολο της παγκόσμιας αλυσίδας αξίας από την παρασκευή δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API) έως τη συσκευασία, με το μεγαλύτερο ποσό να επενδύεται στα δραστικά φαρμακευτικά συστατικά (API). Η νέα εγκατάσταση δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API) θα σχεδιαστεί ως πολυπροϊοντική εγκατάσταση με ευελιξία για τη συμπερίληψη τρεχουσών και μελλοντικών διαδικασιών. Η επένδυση, η οποία περιλαμβάνει προϊόντα GLP-1, θα ενισχύσει την ικανότητα της Novo Nordisk να ικανοποιήσει τις ανάγκες της μελλοντικής αγοράς.

«Η σημαντική επένδυση που ανακοινώθηκε σήμερα επιβεβαιώνει τη σημασία της χρήσης των υφιστάμενων κέντρων μας, συμπεριλαμβανομένων αυτών στη Δανία, ως θεμέλιους λίθους όχι μόνο για την ανάπτυξη που βλέπουμε αλλά και για την ταχύτερη δυνατή επέκτασή μας χρησιμοποιώντας όλες τις υποδομές, τη γνώση και τις δεξιότητες που ήδη έχουμε», δήλωσε ο Henrik Wulff, Executive Vice President, Product Supply, Quality & IT, Novo Nordisk. «Οι συνεχείς επενδύσεις μας στην παγκόσμια προοπτική της εγκατάστασης καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη μας στο τρέχον και το μελλοντικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας και τη σχέση τους με τα άτομα που ζουν με σοβαρές χρόνιες νόσους».

Η νέα εγκατάσταση δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API) θα έχει αποτύπωμα 170.000 m2. Θα σχεδιαστεί ως πολυπροϊοντική εγκατάσταση με ευελιξία για τη συμπερίληψη μελλοντικών διαδικασιών και την επίδειξη τεχνολογίας αιχμής και περιβάλλοντος εργασίας. Ως μελλοντική και αποτελεσματική ως προς το κόστος εγκατάσταση, η κατασκευή θα εστιάσει στην παροχή της καλύτερης δυνατής ποιότητας στους ασθενείς παγκοσμίως με αποδοτικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.

Τα έργα κατασκευής θα οριστικοποιούνται σταδιακά από τα τέλη του 2025 έως το 2029. Τα έργα αναμένεται να δημιουργήσουν κατά την ολοκλήρωση της κατασκευής τους 800 νέες θέσεις εργασίας στις εγκαταστάσεις, οι οποίες θα είναι πλήρως εξοπλισμένες. Κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, θα απασχοληθούν έως 3.000 εξωτερικοί υπάλληλοι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δωρεάν κλινικές εξετάσεις με το πρόγραμμα «Πρόληψη» του Μetropolitan στα Καλάβρυτα
Χαράτσι 1 έως 3 ευρώ και στις διαγνωστικές εξετάσεις - Τι εξετάζεται από το υπουργείο Υγείας
Έξαρση ιλαράς:  Οι επισκέπτες υγείας  ‘’χτυπούν’’ καμπανάκι και τάσσονται στο πλευρό των Υγειονομικών Αρχών