Χωρίς θέρμανση έχει μείνει τις τελευταίες μέρες το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου "Έλενα Βενιζέλου".

Όπως καταγγέλλεται από το Σωματείο Εργαζομένων, το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης "έσκασε" - λόγω παλαιότητας - με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως έχουν ξεπαγιασει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοι ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Σημειώνουν, δε, τα εξής:

"Αναγκαστικά, μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β' κτίριο. Με τη βλάβη της θέρμανσης πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους. Από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικο με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογραφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ".

Το προεδρείο του Σωματείου επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες και απευθύνει τα εξής ερωτήματα:

  • Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση με δέσμευση και εγγύηση ότι θα λειτουργεί έχει άραγε κάποια ευθύνη;
  • Η τεχνική υπηρεσία μπορεί πλέον να λειτουργεί χωρίς προσωπικό μόνιμο δικό της;
  • Μπορεί να λειτουργεί με εργολάβους που στο τέλος δεν έχουν καμία ευθύνη;

Από το Σωματείο γίνεται λόγος για εγκατάλειψη των παλαιών κτιρίων του νοσοκομείου και κινδύνους για ασθενείς και προσωπικό, καθώς και για σχεδόν πλήρη ιδιωτικοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας που έχει διαλύσει τις υποδομές του.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σεξουαλική ζωή στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια: Κυρίαρχα αφηγήματα και προκλήσεις
Πού θα γίνουν τη Δευτέρα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ
Μεγιστάνες επενδύουν τεράστια ποσά στην αντιγήρανση - Θέλουν να ζήσουν περισσότερο