Στο Sprachportal.at, την πλατφόρμα εκμάθησης του Αυστριακού Ταμείου Ένταξης (ÖIF), υπάρχει ένα νέο δωρεάν διαδικτυακό μάθημα γερμανικών ειδικά για τους φροντιστές - από (υποψήφιους) βοηθούς νοσηλευτών έως 24ωρης απασχόλησης φροντιστές.

Οι ενότητες του μαθήματος μπορούν να ολοκληρωθούν με αυτοδιδασκαλία κατά τη διάρκεια της εργασίας και είναι πολύ προσανατολισμένες στην πρακτική, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ÖIF σήμερα. 70.000 φροντιστές στην Αυστρία έχουν ρίζες στο εξωτερικό και τα γερμανικά ως δεύτερη γλώσσα.

Εκτός από το μόνιμα διαθέσιμο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, υπάρχουν τακτικά διαδικτυακά ζωντανά μαθήματα στα οποία εξασκούνται σε ρεαλιστικές πρακτικές καταστάσεις.

Τα μαθήματα δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με οργανισμούς-εταίρους από τον τομέα της φροντίδας και τον κοινωνικό τομέα, όπως το Hilfswerk, ο Ερυθρός Σταυρός και η Αυστριακή Ένωση Υγείας και Νοσηλευτικής.

Η Υπουργός Ένταξης Susanne Raab (ÖVP) τόνισε ότι τα νέα διαδικτυακά μαθήματα είναι ένας μόνο από τους πολλούς τρόπους προσέλκυσης των εξειδικευμένων εργαζομένων που απαιτούνται στην Αυστρία ενόψει της έλλειψης προσωπικού.

Η νέα "Υπηρεσία Ένταξης Ειδικευμένου Εργατικού Δυναμικού", η οποία παρέχει σε ειδικευμένους ειδικευμένους εργαζόμενους από το εξωτερικό πληροφορίες σχετικά με την εργασία και τη διαβίωση στην Αυστρία, λειτουργεί ως ομπρέλα για τα μαθήματα αυτά.

"Η βασική αρχή είναι ότι θέλουμε τη μετανάστευση στην Αυστρία στην αγορά εργασίας και όχι στο κοινωνικό σύστημα".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εξετάσεις για τη γήρανση του ανοσιακού συστήματος στο "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης
ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέξετε στις αγορές του Πάσχα
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας να αποσύρει τη διάταξη για ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ