Αποτελεσματική είναι η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών στην αντιμετώπισης της έλλειψης φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Αυτό επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κάνοντας λόγο για "εμφανή θετικά αποτελέσματα".

Σύμφωνα με το προεδρείο του ΠΦΣ, αυτό βεβαίως σημαίνει ότι το πρόβλημα των ελλείψεων έχει επιλυθεί. Παρουσιάζει, όμως, σταδιακή βελτίωση όσον αφορά την επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Στην ανακοίνωση του ΠΦΣ αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

"Πλέον, οι ασθενείς έχουν σταδιακή βελτίωση της προσβασιμότητας στο φάρμακο, απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίζουν την θεραπευτική τους αγωγή, που δυστυχώς στο παρελθόν διακόπτονταν, με δυσμενή αποτελέσματα για την εξέλιξη της υγείας τους.

Πολίτες και φαρμακοποιοί βρίσκουν φάρμακα τα οποία πριν ήταν εξαφανισμένα από την ελληνική αγορά καθόσον οι εταιρείες πλέον διαθέτουν τα φάρμακα τους χωρίς το φόβο ότι θα βρεθούν σε ξένες αγορές όπως γινόταν μέσω των παράλληλων εξαγωγών

Η ψηφιακή εφαρμογή για τις ελλείψεις φαρμάκων που θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή σε λίγες ημέρες, θα αποτυπώσει την εικόνα της διακίνησης φαρμάκου προσφέροντας χρήσιμα στοιχεία στον ΕΟΦ και την Πολιτεία.

Οποιαδήποτε προσπάθεια ορισμένων  να παρουσιάσουν το άσπρο  - μαύρο , για να επανεκκινήσουν την αλόγιστη επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε βάρος της Υγείας των πολιτών σπιλώνοντας φορείς, θεσμούς και πρόσωπα,  μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Μοναδικό μέλημα των Ελλήνων φαρμακοποιών είναι οι πολίτες αυτής της χώρας  να μπορούν επιτέλους να βρίσκουν  όλα τα φάρμακα τους όταν τα χρειάζονται.

Το Φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και η Υγεία  δεν συμβαδίζει με το αλόγιστο επιχειρείν".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός κινδύνου η 21χρονη που μαχαιρώθηκε στην Ερμού
Πώς επηρεάζει η ομάδα αίματος την υγεία μας
Μεγάλη αύξηση των θανάτων λόγω αλκοόλ στις ΗΠΑ