Το νομοσχέδιο για τις μονάδες αντιμετώπισης τραύματος, παρουσιάζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να κατατεθεί έως το τέλος του έτους και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία Κέντρων Αναφοράς Τραύματος σε όλη τη χώρα, με σκοπό τη βελτίωση της φροντίδας και την αύξηση της επιβίωσης των τραυματιών. Το εγχείρημα θα συνδυαστεί με τη δημιουργία 6 - 7 βάσεων ελικοπτέρων για διάσωση.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης, προγραμματίζεται η δημιουργία χώρων αναζωογόνησης σε 90 νοσοκομεία, όπου υλοποιούνται παρεμβάσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Παράλληλα με τη δημιουργία των Κέντρων Τραύματος, ανακαινίζονται ή δημιουργούνται στα νοσοκομεία Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και θα ακολουθήσει μετεκπαίδευση ιατρών στη χειρουργική τραύματος με πόρους και οργανωτική στήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση, το θέμα δεν συζητήθηκε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο και θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός κινδύνου η 21χρονη που μαχαιρώθηκε στην Ερμού
Πώς επηρεάζει η ομάδα αίματος την υγεία μας
Μεγάλη αύξηση των θανάτων λόγω αλκοόλ στις ΗΠΑ