Η Ντανιέλα Μάλο, σημείωσε  στο 6ο Healthcare Transformation, πως ‘’Ως ΕΕΦΑΜ έχουμε κάνει πολλές εκδηλώσεις και επιμορφωτικές ημερίδες και βεβαίως περιμένουμε το επόμενο συνέδριό μας που θα γίνει στις 3-5 Απριλίου του 2024, όπου εκεί θα δούμε πάρα πολλά θέματα που θα απασχολήσουν τη φαρμακοβιομηχανία τα επόμενα χρόνια’’. 

Οσον αφορά τα θέματα μάνατζμεντ, ανέφερε η ίδια, στην παρούσα φάση υπάρχει σε εξέλιξη μια συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου συμμετέχουν 23 στελέχη από τη φαρμακοβιομηχανία και διδάσκονται θέματα μάνατζμεντ, όπως είναι το μάρκετινγκ, το leadership, το accounting κ.λπ.

Παρόλα ταύτα, σύμφωνα με την ίδια, πάντα υπάρχουν σχέδια βελτίωσης στο επίπεδο της επιμόρφωσης, υπογραμμίζοντας ότι ένα μάθημα που είναι στα μελλοντικά σχέδια να γίνει αφορά την ψυχική ανθεκτικότητα. Επεσήμανε ότι λόγω του μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος στη φαρμακοβιομηχανία όλα τα στελέχη των εταιρειών βιώνουν ένα τεράστιο άγχος για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους είτε αυτά είναι υψηλόβαθμα στελέχη που έρχονται σε επαφή με το Υπουργείο, είτε μεσαία στελέχη, και προσπαθούν να τους πείσουν. 

‘’Αυτό είναι το μάθημα που προγραμματίζουμε να κάνουμε, καθώς όλα τα στελέχη είναι αγχωμένα και είναι απολύτως λογικό όταν εσωτερικά ακούν συνεχώς για αναδιοργανώσεις, απολύσεις κ.λπ’’. 

Οπότε η ίδια θεωρεί ότι εξαιτίας αυτού του άγχους θα πρέπει να γίνουν τέτοιου είδους επιμορφωτικά προγράμματα. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, για να πιάσουν τόπο θα πρέπει και το περιβάλλον να είναι σταθερό και επιπλέον το Υπουργείο και οι διάφοροι εποπτευόμενοι φορείς να ακούσουν τις κραυγές της φαρμακοβιομηχανίας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Έξαρση ιλαράς:  Οι επισκέπτες υγείας  ‘’χτυπούν’’ καμπανάκι και τάσσονται στο πλευρό των Υγειονομικών Αρχών
H RAFARM  καθιερώνει τη ''Δωρεά Ν. Ρασσιάς'' για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων
Η Institute of Life - IASO “σας καλωσορίζει στο μέλλον” της διατήρησης γονιμότητας