Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική είναι μια από τις δημοφιλέστερες αισθητικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται σήμερα. Πρόκειται για διόρθωση των ατελειών στα άνω ή στα κάτω βλέφαρα με την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος καθώς και λίπους. Ως αποτέλεσμα το βλέμμα φαίνεται πιο φρέσκο, νεανικό, ξεκούραστο και απόλυτα εναρμονισμένο με τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ποιος είναι ο κατάλληλος γιατρός για την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;

Ο εξειδικευμένος στη Χειρουργική βλεφάρων Οφθαλμίατρος είναι ο απόλυτα κατάλληλος γιατρός για την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής και αποκαλείται Οφθαλμοπλαστικός.

Τι καθιστά τον Οφθαλμοπλαστικό τον πλέον κατάλληλο γιατρό;

Η τέχνη της βλεφαροπλαστικής θα πρέπει να εφαρμοστεί και να εξατομικευτεί για τον κάθε ασθενή μεμονωμένα.

Μέχρι πριν από 10 χρόνια αλλά ακόμη και σήμερα, υπήρχε η τάση να αφαιρείται όλο το πλεονάζον δέρμα και λίπος από τα βλέφαρα με αποτέλεσμα τη σκελετοποίηση του βλεφάρου και τελικά μια πιο “άτονη” εικόνα των βλεφάρων και του προσώπου. Σήμερα γνωρίζουμε ότι η νεανική εικόνα των ματιών προϋποθέτει μια πιο συντηρητική χειρουργική προσέγγιση με μερική αφαίρεση του δέρματος και με διατήρηση μέρους του κογχικού λίπους. Το σκελετοποιημένο βλέμμα δεν είναι ένδειξη νεανικότητας και ομορφιάς. Ο Οφθαλμοπλαστικός, επειδή είναι και Οφθαλμίατρος είναι ο πλέον αρμόδιος για να προσδιορίσει τα κριτήρια για το τι καθιστά ένα βλέμμα αναζωογονημένο στον 21ο αιώνα.

Δεν είναι όλοι οι ασθενείς το ίδιο ούτε αντιμετωπίζεται το πρόβλημά τους με τον ίδιο τρόπο.

Η βαθιά γνώση της ανατομίας και οι λεπτοί χειρισμοί που απαιτούνται στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, καθιστούν αυτόματα τον Οφθαλμοπλαστικό πιο ικανό στο να σχεδιάσει και να εκτελέσει μια εξατομικευμένη και συμμετρική επέμβαση για τον ασθενή σε σχέση με τον γενικό πλαστικό χειρουργό.

Οι επιπλοκές από το χειρουργείο αυτό, όταν εκτελείται από μη εξειδικευμένους γιατρούς αγγίζουν το 20%.

Η βλεφαροπλαστική είναι η πιο συχνά πραγματοποιούμενη αισθητική επέμβαση παγκοσμίως. Είναι ένα πεδίο που προσεγγίζεται από πολλές συναφείς ειδικότητες της πλαστικής χειρουργικής. Ακόμη όμως και ο Γενικός Χειρουργός Οφθαλμίατρος που δεν είναι εξειδικευμένος Οφθαλμοπλαστικός δεν θα ξεφύγει από αυτό το σημαντικό  ποσοστό του 20% των ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων. Η επιλογή του κατάλληλα εκπαιδευμένου γιατρού είναι καθοριστικής σημασίας στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο Οφθαλμοπλαστικός είναι ο απόλυτα εξειδικευμένος γιατρός για να πραγματοποιήσει μια προσαρμοσμένη στα μέτρα σας βλεφαροπλαστική και να σας βοηθήσει να ανανεώσετε το βλέμμα σας και να αποκαταστήσετε τη νεανική όψη των ματιών σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια