Τρεις συλλήψεις έγιναν στην Κρήτη για τον θάνατο της 92χρονης που ήπιε καθαριστικό αντί για νερό σε γηροκομείο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 53χρονο ιδιοκτήτη του γηροκομείου στο Ηράκλειο και την 28χρονη προσωρινά υπεύθυνη και την 23χρονη νοσηλεύτρια που της χορήγησε τα φάρμακα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, μπέρδεψαν τα μπουκάλια του νερού με τα χύδην καθαριστικά σε γηροκομείο και μια 92χρονη τρόφιμος (γεννηθείσα το 1931) σε δομή του Ηρακλείου φέρεται κατά τις πληροφορίες να κατανάλωσε από λάθος απορρυπαντικό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα 4/12 μεταξύ 9 και 9:30 το πρωί κατά τη χορήγηση των φαρμάκων στους τροφίμους. Τότε δόθηκαν τα φάρμακα στην 92χρονη γυναίκα και μαζί ένα μπουκαλάκι που έφερε εξωτερικά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες όλα τα χαρακτηριστικά του εμφιαλωμένου νερού.

Όμως μέσα αντί για νερό υπήρχε απολυμαντικό σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία από τον ίδιο τον γαμπρό της!

Η 92χρονη ένιωσε αμέσως έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε αμέσως την ίδια μέρα οπότε και συνέβη το περιστατικό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου κατέληξε ενώ η οικογένειά της φέρεται να έχει υποβάλει μηνύσεις και να έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της ιδιοκτησίας του γηροκομείου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη ο 53χρονος ιδιοκτήτης του γηροκομείου, η 28χρονη προσωρινά υπεύθυνη της δομής και η 23χρονη νοσηλεύτρια που χορήγησε τα φάρμακα. Στην 92χρονη θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις ενώ ελέγχεται και τυχόν βιντεοληπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του γηροκομείου.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε χθες Τρίτη 5/12 στην Αστυνομία από τον ίδιο τον γαμπρό της ο οποίος περιέγραψε με πολλές λεπτομέρειες ή τουλάχιστον όσες του είχαν γίνει γνωστές τι ακριβώς είχε συμβεί. Αμέσως έγινε έρευνα στον χώρο ενώ στο γηροκομείο βρέθηκε και ιατροδικαστής.

Το μπουκαλάκι με το σκεύασμα που μέχρι να ταυτοποιηθεί από τα τοξικολογικά εργαστήρια παραμένει άγνωστη ουσία βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Πηγές:
Nea Kriti

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά της CoViD
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]