Μετά τη δραστική βελτίωση των φετινών οικονομικών επιδόσεων, υπάρχει μια σειρά καταλυτών που ανεβάζουν τις προσδοκίες της Lavipharm για την επόμενη χρονιά.

«Το τελευταίο τρίμηνο δεν επιφυλάσσει κάποιες εκπλήξεις, έτσι ώστε τα ετήσια φετινά αποτελέσματα να αποτελέσουν λίγο-πολύ μια προέκταση της εικόνας που εμφάνισαν οι επιδόσεις μας στο εννεάμηνο. Όμως, από την άλλη πλευρά, όλα δείχνουν πως η ανοδική μας πορεία θα συνεχιστεί και μέσα στο 2024».

Αυτά δήλωσαν στο Euro2day.gr κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη εταιρεία, οι οποίοι πρόσθεσαν μεταξύ άλλων ότι:

  • Οι προσδοκίες από την πρόσφατη εξαγορά των αναλγητικών φαρμάκων Lonarid και Lonalgal αναφέρονται σε έναν κύκλο εργασιών που θα αναπτύσσεται σταδιακά και σχετικά σύντομα θα μπορούσε να φτάσει στα οκτώ εκατ. ευρώ σε δωδεκάμηνη βάση και με ένα ικανοποιητικό περιθώριο κέρδους.
  • Η εταιρεία εξετάζει την εξαγορά και άλλων φαρμάκων και μάλιστα είναι πολύ πιθανή η απόκτηση ενός ακόμη ιδιαίτερα γνωστού προϊόντος σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Η διανομή του προϊόντος της φαρμακευτικής κάνναβης θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους και οι προσδοκίες είναι θετικές.
  • Το 2024 θα είναι η χρονιά όπου το Catapresan θα παράγεται στη μονάδα της Παιανίας (μέχρι σήμερα διατίθενται στην ιταλική αγορά προϋπάρχοντα αποθέματα). Την επόμενη χρονιά ο όμιλος θα κινηθεί στο μέτωπο της λήψης αδειών προκειμένου το συγκεκριμένο φάρμακο να διατεθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έτσι ώστε από το 2025 να αρχίσει να εγγράφεται πρόσθετος κύκλος εργασιών από αυτό το πεδίο.
  • Η Lavipharm θα σταματήσει να ενοποιεί τη θυγατρική της φαρμακαποθήκη, πράγμα όμως που δεν θα γίνει μέσω της πώλησής της, αλλά μέσω ενός «υβριδικού τρόπου».
  • Η εταιρεία έχει συμφωνήσει τη λήψη νέου ομολογιακού δανείου με χαμηλότερο «περιθώριο» (spread) ως αποτέλεσμα της ισχυρότερης κεφαλαιακής της επάρκειας.
  • Μέρισμα στους μετόχους προγραμματίζεται να δοθεί το 2025 (από τα κέρδη του 2024).


Δηλώσεις Γ. Κοντόπουλου-Τ. Λαβίδα

Με θερμά λόγια σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕΕΧΑΕ -1,83% Γιάννος Κοντόπουλος το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Lavipharm και την πορεία της μετοχής της κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, δηλαδή κατά την περίοδο που μεσολάβησε από την περυσινή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως σήμερα. Ειδικότερα, λίγο πριν ο Τηλέμαχος Λαβίδας (εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Lavipharm) κηρύξει την έναρξη της χθεσινής χρηματιστηριακής συνεδρίασης, ο CEO της EΧΑΕ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το φιλόδοξο πείραμα της Lavipharm πέτυχε» και πως το εγχείρημα αποτελεί «success story».

Από την πλευρά του, ο Τηλέμαχος Λαβίδας (φωτ.) τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

  • Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε το 2020 και ολοκληρώθηκε με την περυσινή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
  • Οι φιλόδοξοι στόχοι που είχαν τεθεί για τη χρήση του 2023 υπερκαλύφθηκαν.
  • Σχεδιάζεται η έναρξη διανομής μερίσματος στους μετόχους από τη χρήση του 2024 (χρηματική διανομή το 2025).
  • Παραλάβαμε τη Lavipharm το 2020 ως ένα διαμάντι που χρειαζόταν επεξεργασία. Σήμερα η εταιρεία διανύει μια από τις πιο παραγωγικές περιόδους της ιστορίας της (μετρά 112 χρόνια ζωής).

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο