Πανελλήνια εβδομάδα εκπαίδευσης και πρόληψης, διοργανώνει το ΕΚΑΒ από τις 12 έως τις 19 Δεκεμβρίου, με κεντρικό μήνυμα "ΕΚΑΒ be S.A.F.E. - Μία εβδομάδα μπορεί κυριολεκτικά να κρατήσει μία ζωή"!

Η πανελλήνια εβδομάδα έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες - πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.
 
Οι εκπαιδευτές διασώστες, νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, που θα περιλαμβάνουν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Σκοπός είναι όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας την κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.
 
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΑΒ υλοποιούνται με τη στήριξη και την αρωγή των Τοπικών ή Περιφερειακών θεσμικών φορέων καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των περιοχών που θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες δράσεις.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Παγώνη: Άκρως μεταδοτική η ιλαρά - Κίνδυνος εγκεφαλίτιδας
Αντίθετος ο ΠΙΣ με τα απογευματινά χειρουργεία - Δεν θα επιλύσουν ζητήματα
Πόσες θέσεις αναμένεται να προκηρυχθούν στο ΕΣΥ και ποια είναι τα κενά