Δράση κοινωνικής ευθύνης πραγματοποίησε η Sanofi Ελλάδας με την υποστήριξη προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού το οποίο υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ‘The Tipping Point’ (TTP). Η Sanofi υποστήριξε την υλοποίηση του προγράμματος σε δύο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, το Απέρι Καρπάθου και το Σουφλί Έβρου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, στελέχη της εταιρείας ανέλαβαν τον ρόλο του μέντορα σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, βοηθώντας τους μέσα από μια σειρά διαδικτυακών ομαδικών συνεδριών, να ενημερωθούν για το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, με σκοπό να διευρύνουν το φάσμα των επαγγελματικών τους επιλογών, ώστε να αποφασίσουν ορθά για το μέλλον τους.

Ο οργανισμός TTP, υποστηρίζει μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου από σχολεία όλης της χώρας, κυρίως από περιοχές με δύσκολη πρόσβαση, να λάβουν συνειδητοποιημένες αποφάσεις για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, φέρνοντάς τους σε επαφή με επαγγελματίες από όλον τον κόσμο, μέσω διαδικτυακών ομαδικών συνεδριών.

Στελέχη της Sanofi συμμετείχαν ως μέντορες στο πρόγραμμα, αφού έλαβαν την απαραίτητη εκπαίδευση από τον οργανισμό TTP, διαθέτοντας εθελοντικά μέρος του χρόνου και της εργασίας τους για να προετοιμάσουν τους νέους για τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το θετικό της αποτύπωμα προς υποεκπροσωπούμενες τοπικές κοινότητες, προσφέροντας συλλογικά και με βιωματικό τρόπο στους μαθητές διάφορες επαγγελματικές οπτικές και επιλογές, έτσι ώστε να τους διευκολύνουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. «Η συνεδρίαση με τον συγκεκριμένο γιατρό, μου έδωσε πολλές ιδέες για τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό, αλλά και έμαθα καινούριους τομείς και θέσεις εργασίας που δεν ήξερα νωρίτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά μαθητής που συμμετείχε στο πρόγραμμα.

Η υποστήριξη του προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού αποτελεί μέρος του “In and Beyond Workplace”, ενός από τους τέσσερις θεμελιώδεις πυλώνες της Εταιρικής Κοινωνικής Στρατηγικής της Sanofi, που έχουν ως κοινό παρονομαστή την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και κοινοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία πραγματοποιεί δράσεις που υποστηρίζουν τη διαφορετικότητα και προάγουν την ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες και τις προοπτικές για όλους. Για την υλοποίηση της κοινωνικής της στρατηγικής, η Sanofi συνεργάζεται με ΜΚΟ και άλλους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς, διατηρώντας πάντα στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της, την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων.

Η Ιωάννα Τσόκα, Επικεφαλής Επικοινωνίας, Sanofi Ελλάδας, δήλωσε ότι «Πολλοί νέοι επιλέγουν τη σταδιοδρομία τους, μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις της ζωής τους, τυχαία, με κίνδυνο να μετανιώσουν αργότερα, διαπιστώνοντας ότι δεν τους αντιπροσωπεύει. Αυτό σε πολλές περιπτώσεις οφείλεται στην ελλιπή πληροφόρηση και καθοδήγηση αναφορικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα γεμίζει όλους εμάς στη Sanofi, ικανοποίηση και περηφάνεια, καθώς συμβάλλουμε με ουσιαστικό τρόπο στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς και την παροχή ίσων ευκαιριών στους μαθητές των ακριτικών περιοχών της χώρας μας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά